Άνω κάτω η ΝΔ με τις υποψηφιότητες στο δήμο Θεσσαλονίκης

Τριγμούς στο χώρο της Δεξιάς προκάλεσε η ανακοίνωση του πρώην υπουργού Γιώργου Ορφανού ότι προτίθεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε το “χρίσμα” στον Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, η απόφαση του πρώην υπουργού έφερε αναστάτωση και αναταράξεις στη γαλάζια παράταξη. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλιας εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος με τους χειρισμούς της ηγεσίας του κόμματος και σύμφωνα με το περιβάλλον του και θα αποσύρει την υποψηφιότητά του. Αντίθετα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και Εφραίμ Κυριζίδης δηλώνουν ότι θα φτάσουν μέχρι τέλους με τους συνδυασμούς τους.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Ορφανός εδώ και καιρό δεν κρύβει την ενόχλησή του για τις κινήσεις της ηγεσίας της ΝΔ καθώς όπως αναφέρουν συνεργάτες του εδώ και καιρό έχει ζητήσει μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά απάντηση δεν πήρε ποτέ. Αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Αυτός ο… συνωστισμός υποψηφίων κάνει διστακτικό και τον Ιγνάτιο Καϊτετζίδη ο οποίος σύμφωνα με τους συνεργάτες του είχε έτοιμο και το βασικό σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας: «Κάν’ το όπως στο Πανόραμα”.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στελέχη της ΝΔ σχολίαζαν ότι «η ηγεσία τα έχει κάνει μπάχαλο στη Θεσσαλονίκη».