Ανοιχτό για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της υποψηφιότητας στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Σε εκκρεμότητα παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της υποψηφιότητας που θα υποστηρίξει στις εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την άρνηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Χρήστου Γιαννούλη να τεθεί επικεφαλής συνδυασμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μετά τις δυσκολίες να βρει κάποιο πρόσωπο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα μπορούσε να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις, στράφηκε σε πιο αυτοδιοικητικές και «κοινωνικές» επιλογές. Στις πρόσφατες διαβουλεύσεις της αρμόδιας επιτροπής που έχει αναλάβει να αξιολογήσει πρόσωπα και υποψηφιότητες, η περίπτωση του Χρήστου Γιαννούλη αξιολογήθηκε θετικά από όλες τις πλευρές. Το βασικό σκεπτικό ήταν πως ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 έχει την εμπειρία των εκλογών, καθώς το 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και είχε συγκεντρώσει ένα αξιόλογο ποσοστό (27,36%), διαθέτει αναγνωρισιμότητα λόγω της τηλεοπτικής του παρουσίας και έχει τα προσόντα και την πολιτική παιδεία και ετοιμότητα, να σταθεί επάξια απέναντι στον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι πληροφορίες του Dailythess αναφέρουν ότι αρχικά ο Χρήστος Γιαννούλης είχε αποδεχθεί την πρόταση, αλλά τελικά δεν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης για καθαρά προσωπικούς λόγους.

Τώρα αναπόφευκτα, η συζήτηση επανέρχεται στο πρόσωπο του τοπογράφου – μηχανικού και προέδρου της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» Απόστολου Αντωνούδη, το όνομα του οποίου είχε «παίξει» δυνατά για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον ίδιο όμως να επιμένει στην επιλογή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη. Μάλιστα αύριο στις 6:30 μ.μ. στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των προγραμματικών δηλώσεων της παράταξής του. «Η παρουσία σας θα μας τιμήσει και θα μας δώσει δύναμη και ώθηση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου», τονίζει στην πρόσκλησή του ο Απ. Αντωνούδης.

Στο τραπέζι επίσης υπάρχει και το όνομα του Φίλιππου Γκανούλη, ο οποίος θα τεθεί επικεφαλής συνδυασμού που θα υποστηριχτεί από τους «Οικολόγους Πράσινους». Ο Φ. Γκανούλης είναι πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στα γεωτεχνικά, στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό έργων υποδομής και στη διοίκηση επιχειρήσεων και υποψήφιος διδάκτορας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης υπάρχουν θετικές γνώμες για την υποψηφιότητά του, ενώ και η  σχετική απόφαση των «Οικολόγων Πράσινων» κάνει λόγο για την ανάγκη να υπάρξουν «προγραμματικές συγκλίσεις σε όλο το προοδευτικό πολιτικό φάσμα».