Ανοίγει αύριο το πρόγραμμα στήριξης «εγκλωβισμένων» εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα

Όπως ανακοινώθηκε, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την απόφαση έναρξης υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα στήριξης «εγκλωβισμένων» εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Ο πρώτος κύκλος της δράσης αφορά εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, καθώς και εργαζόμενους που συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 13.400 ωφελούμενους, οι οποίοι θα λάβουν εξατομικευμένη συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση σε οριζόντιες δεξιότητες και γνώσεις, καθώς και εφάπαξ επίδομα.

Οι αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο ωφελουμένων μπορούν να υποβάλλονται από τις 4/4/2019 ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδαhttp://epiteliki-ergasias.gov.gr/, της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΑΑ.

«Η συγκεκριμένη δράση έρχεται ως συνέχεια των νομοθετικών μας παρεμβάσεων υπέρ των εργαζομένων, της ενίσχυσης του ελεγκτικού έργου του Σ.ΕΠ.Ε. και της αύξησης των τριμερών συναντήσεων του Υπουργείου, με στόχο την προστασία του κόσμου της εργασίας», τονίζει η Έφη Αχτσιόγλου.

Σημειώνεται ότι, χαρακτηριστικές περιπτώσεις εγκλωβισμένων εργαζόμενων είναι, μεταξύ άλλων αυτοί που εργάζονταν στα super market «Καρυπίδη» (ευτυχώς, ορισμένοι έχουν προσληφθεί με δικαστικές αποφάσεις στα «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ»), οι εργαζόμενοι της SKOT, της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, της SPIDER, οι εργαζόμενοι του πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗΣ κ.α.

Ανοίγουμε αύριο το μεγάλο πρόγραμμα στήριξης «εγκλωβισμένων» εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.Ο πρώτος κύκλος της…

Gepostet von Έφη Αχτσιόγλου -Effie Achtsioglou am Mittwoch, 3. April 2019