Άνοιξαν την κάλπη πριν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στη Βουλή

Ενα λάθος βουλευτή της ΝΔ κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας ήταν αρκετό για να επικρατήσει σύγχυση στη Βουλή, σύμφωνα με το tvxs.gr.

Συνέβη κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και το λάθος έκανε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Σταύρος Καλογιάνης, ο οποίος έριξε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, χωρίς να το έχει τοποθετήσει σε φάκελο. «Όχι, όχι…» ακούγεται να φωνάζει από μικροφώνου μέλος της εφορευτικής επιτροπής που είδε το ψηφοδέλτιο ασφράγιστο, με τον προεδρεύοντα, Αθανάσιο Μπούρα, να ζητά διακοπή της διαδικασίας.

Παράλληλα, το πρόβλημα προσπάθησε να διαχειριστεί ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος βρισκόταν για ώρα μπροστά από την κάλπη. Εν συνεχεία, ο Κων. Τασούλας σχολίασε με χιουμορ: «Να κάνουμε ερώτημα στην επιστημονική υπηρεσία», ενώ κάποιος άλλος παρεμβαίνει, ζητώντας μία… πετονιά.

Εν τέλει, με μία πρωτοφανή διαδικασία, πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, η εφορευτική επιτροπή, παρουσία του προέδρου της Βουλής, επέλεξε να ανοίξει την κάλπη και ο Στ. Καλογιάνης, πήρε το ψηφοδέλτιό, το τοποθέτησε σε φάκελο και το ξαναέριξε.