Αντιφασιστική πορεία για τον Π. Φύσσα στη Θεσσαλονίκη

Με συνθήματα, όπως «Ποτέ ξανά», «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε», «Να τσακίσουμε το φασισμό», «Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί», «Δεν είναι κόμμα η Χρυσή Αυγή, είναι δολοφόνοι και νεοναζί» πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση που κάλεσαν αντιφασιστικές και πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, σύλλογοι, σωματεία και κινήματα στο Άγαλμα του Βενιζέλου για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτή την ώρα, οι εκατοντάδες αντιφασίστες κάνουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, η περιοχή ήταν αποκλεισμένη από κλούβες της αστυνομίας.

20160917_140420

img_0909

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) «τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη νεοναζιστική εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής βγαίνουμε ξανά στους δρόμους για να απαιτήσουμε την ισόβια καταδίκη αυτών των δολοφόνων και να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους τσακίσουμε οριστικά. Η μάχη ενάντια στο φασισμό είναι ταυτόχρονα μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τη λιτότητα, ενάντια στις κυβερνήσεις που στήριξαν τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κλειστά σύνορα, ανοίγοντας το δρόμο στην άκρα δεξιά». Προσθέτει, μάλιστα, ότι σε αυτήν την απαράδεκτη ισλαμοφοβική εκστρατεία εντάσσεται και η κίνηση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, που απειλούν να κάνουν κατάληψη του σχολείου, αν πάνε εκεί προσφυγόπουλα.

img_0908

 

Στις 18:00 το απόγευμα, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς αλλά και στην καμάρα συγκεντρώσεις για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα πραγματοποιήσουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

poreia_fyssa

Παράλληλα, καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου.