Αντιφασιστικό κάλεσμα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά καλεί την προσεχή Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 9 το πρωί, στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού καθώς αρχίζει η κατάθεση των πέντε πρώην χρυσαυγιτών που θα καταθέσουν υπό το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων.

 H έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για υποχρεωτική αποκάλυψη των στοιχείων των συγκεκριμένων μαρτύρων κρίνοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η προστασία τους από εκφοβισμό ή εκδίκηση και ως εκ τούτου η κατάθεσή τους θα γίνει χωρίς φυσική παρουσία στο δικαστήριο, με σύστημα ηχητικής τηλεδιάσκεψης από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Με το αίτημα της υπεράσπισης είχε ταχθεί η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν θα εξεταστούν από την Πολιτική Αγωγή λόγω αντίθεσής της από θέση αρχής στο συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

«Πολλοί μάρτυρες έχουν καταγγείλει εντός της αίθουσας του δικαστηρίου ότι έχουν δεχτεί απειλές», σημειώνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά και θυμίζει ότι «δύο φίλοι του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, μάρτυρες στη δίκη, δέχτηκαν επίθεση έξω από τον Κορυδαλλό και κατέληξαν στο νοσοκομείο την πρώτη μέρα της διαδικασίας».