Απ. Τζιτζικώστας: Η Μακεδονία είτε με “k” είτε με “c” είναι μία και είναι ελληνική

Στα μηνύματα της ημέρας αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους εκπρόσωποι κομμάτων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

O περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Σήμερα γιορτάζει η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη. Και βέβαια σε μια τέτοια λαμπρή γιορτή, η σκέψη μας βρίσκεται, εκτός από τους προγόνους μας και τις θυσίες που έκαναν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, και στο μέλλον αυτής της πόλης. Στο πώς όλοι μαζί σε συνεργασία, με συνεννόηση, θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη μητρόπολη που θα στηρίζεται στο εμπόριο, στην καινοτομία, που θα υποστηρίζει και θα βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών που ζουν αλλά και που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη. Εμείς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε ταγμένοι ακριβώς σ’ αυτό τον στόχο. Χρόνια πολλά σε όλους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το σήμα των μακεδονικών προϊόντων, επισήμανε: «Η Μακεδονία είτε με “k” τη γράψει κανείς, είτε με “c”, είτε με κεφαλαία είτε με μικρά γράμματα, είτε με ίσια είτε ανάποδα, είναι μία και είναι ελληνική».

Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δήλωσε: «Είναι διπλή μέρα χαράς, διπλή μέρα γιορτής για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Γιορτάζει τον Άγιο Δημήτριο, προστάτη και πολιούχο της που έζησε και μαρτύρησε σε αυτά εδώ τα χώματα. Γιορτάζει όμως και την απελευθέρωσή της», είπε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε: «Η απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό έγινε ως επιστέγασμα των αγώνων του έθνους. Δικό μας χρέος, η δική μας γενιά να μην αφήσει λευκές σελίδες στην ένδοξη ιστορία της χώρας αυτής της γης. Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε για να έχουμε την πόλη και τη χώρα μας στον αγώνα της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης».