«Από το γάμο στο διαζύγιο» στο ανοικτό θέατρο «Μάνος Κατράκης»

Η παράσταση «Από το γάμο στο διαζύγιο» του Ζωρζ Φεϋντώ ανεβαίνει από το Θεσσαλικό Θέατρο το Σάββατο 25 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μερκούρεια 2018.

Τιμή εισιτηρίων: 10€ και 5€ παιδικό, ανέργων, πολύτεκνων, ΑμεΑ και άνω των 65 χρόνων

H κωμωδία του Ζωρζ Φεϋντώ «Από το γάμο στο διαζύγιο;» περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη». Η παράσταση οργανώνεται γύρω από την ιδέα ενός σύγχρονου μπουλουκιού, που υποδύεται όλους τους ρόλους. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο Αποστολάκης – Δημητροπούλου παίζει τα δυο διαφορετικά ζευγάρια της ιστορίας.

Ο Φευντώ καυτηριάζει την κατάσταση της κοινωνίας του 1900, όπου οι άνθρωποι ήταν μπερδεμένοι ανάμεσα στον καθωσπρεπισμό του παρελθόντος και σε μια υπερβολική αίσθηση ελευθερίας του παρόντος, διαμάχη που «διέκοψε» ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού, που από μία λέξη ξεκινάει μια απρόβλεπτη χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων. Οι συζυγικές καταστάσεις παραμένουν άκρως επίκαιρες και έχουν θέση σε κάθε εποχή και χώρα. Η παράσταση οργανώνεται γύρω από έναν καταιγιστικό ρυθμό χιούμορ, μουσικής και χορογραφίας

Συντελεστές

Μετάφραση: Λιακοπούλου Βίκυ
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Σκηνικά, Κουστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Επιμέλεια κίνησης, Χορογραφίες: Κική Μπάκα
Φωτισμοί: Μάκης Παπαντριανταφύλλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολίνα Καραθύμιου
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Με τους: Κώστα Αποστολάκη, Ευγενία Δημητροπούλου, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Δημήτρη Τσικούρα