Από σήμερα η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας

Η ηλεκτρονική κατάθεση εισαγωγικών δικογράφων κύριας και προσωρινής δικαστικής προστασίας σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια της χώρας είναι δυνατή από σήμερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Επιπλέον, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η ηλεκτρονική κατάθεση εισαγωγικών δικογράφων κύριας και προσωρινής δικαστικής προστασίας σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια εντάσσεται στο μεγάλο έργο για το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικών Δικαστηρίων». Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, το έργο αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο άλμα προς την επιτάχυνση και απλούστευση των δικαστικών διαδικασιών, καθώς και την εξυπηρέτηση χιλιάδων δικηγόρων.

Όπως, δε, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στο τελικό στάδιο βρίσκεται η ολοκλήρωση του έργου του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων, στη ροή της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης στα δικαστήρια των Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας, όπου το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ