Αποκαλυπτήρια του πρώτου συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης (φώτο-βίντεο)

Στις 5:30 τα ξημερώματα έφθασε στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης ο οποίος σύντομα θα τοποθετηθεί στις ράγες ώστε να ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Ξεκίνησε προ 4 ημερών το ταξίδι του από το εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία.

Όταν έρθει η ώρα να δρομολογηθεί κανονικά στις γραμμές του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο συρμός θα μπορεί -με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μέσου σταθερής τροχιάς και την απόσταση των σταθμών μεταξύ τους- να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 80 χιλιομέτρων ανά ώρα και υπολογίζεται ότι θα έχει μέση εμπορική ταχύτητα 30 χλμ/ώρα. Η δε χρονοαπόσταση μεταξύ των συρμών θα είναι 1,5 λεπτό, “κάτι που σημαίνει ότι με χωρητικότητα 450 επιβατών (περίπου 100 καθήμενων) ανά συρμό (σ.σ. συνολικά οι συρμοί θα είναι 18), το Μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορεί σε πλήρη λειτουργία και σε ώρα αιχμής να μεταφέρει 18.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση” όπως επισήμανε ο κ. Μυλόπουλος.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει εκδήλωση στον χώρο παρουσία υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του dailythess:

Η στιγμή που ο πρώτος συρμός μπαίνει στις ράγες 

«Σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα, δικαίωση για μας που πιστέψαμε ότι η Θεσσαλονίκη αξίζει καλύτερα.» δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος.