Απομακρύνθηκε ο «Ρουβίκωνας» από τη Φιλοσοφική Αθηνών

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας “Ρουβίκωνας” απομακρύνθηκαν από το «στέκι» τους στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο μέσα από ανακοίνωση της Κοσμητείας.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της. Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ρουβίκωνας ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες ότι άνοιξε για πρώτη φορά στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή και μάλιστα τόνιζε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες, οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χώρο/στέκι».

Εχθές μάλιστα μέλος της αναρχικής ομάδας απηύθυνε κάλεσμα στους φοιτητές να καταγγείλουν καθηγητές που ζητούν είτε “φακελάκι” είτε σεξουαλικά ανταλλάγματα για να περάσουν φοιτητές στα μαθήματα.

«Θα παρακαλέσω οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που έχουν πληροφορίες για καθηγητές πανεπιστημίων που ζητάνε φακελάκια η σεξουαλικά ανταλλάγματα, να μην τις στέλνουν με μηνύματα στο Facebook γιατί δεν είναι ασφαλής η επικοινωνία. Για οποιαδήποτε πληροφορία καλύτερα κατ’ ιδίαν επαφή με την ομάδα», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook.