Αρχίζουν σήμερα τα δρομολόγια με τα καραβάκια από Θεσσαλονίκη για Περαία και Ν. Επιβάτες

Από σήμερα ξεκινά ο «Κωνσταντής», το ένα από τα δύο καραβάκια του Θερμαϊκού, να πραγματοποιεί αρχικά δέκα δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη στην Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 09.45, και συνεχίζει στις 12.00, 14.15, 17.15, 19.30. Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία τα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 10.45, 13.15, 15.30, 18.30 και 20.30. Η αφετηρία στη Θεσσαλονίκη είναι το λιμάνι, στην Προβλήτα Α’, με στάση για επιβίβαση/αποβίβαση στο Λευκό Πύργο.

Τον Ιούνιο και ο «Άγιος Γεώργιος»

Στα δρομολόγια του «Κωνσταντή», θα έρθει να προστεθεί και το δεύτερο παραδοσιακό καραβάκι, ο «Άγιος Γεώργιος», εντός του Ιουνίου. Επιπλέον φέτος, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις κοντινές και βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες, της Περαίας και των Νέων Επιβατών, προσθέτοντας στα δρομολόγια τους και την Αγία Τριάδα.

Παράλληλα, στα φετινά δρομολόγια της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» αναμένεται να προστεθεί και ένα τρίτο σκάφος με την ονομασία «Ολυμπία», το οποίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 170 επιβατών, προσεγγίζοντας και τη Σκάλα της Αγίας Τριάδας.

Εισιτήριο 3,5 ευρώ

Και τα τρία καραβάκια διαθέτουν τουαλέτες ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα.  Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή. Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας.