Αθώος ο Πελετίδης

Αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον δήμαρχο στην αίθουσα, άρχισαν να χειροκροτούν. Επίσης, με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν τη απόφαση του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο, οι οποίοι συμπαρίστανται από νωρίς το πρωί στον Κώστα Πελετίδη.

Σε δηλώσεις του μετά την αθωωτική απόφαση, ο Κ. Πελετίδης σημείωσε: «Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μη διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη δημοτική αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης. Είμαστε μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».

Αξίζε να σημειωθεί ότι η δικαστική περιπέτεια του δημάρχου Πατρέων είχε προκαλέσει ένα πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης με πλήθος φωνών να ζητούν την αθώωσή του. Μεταξύ αυτών που ζητούσαν την παύση της δίωξής του ήταν και πάνω από 100 χαρακτηρισμένες με προεδρικό διάταγμα μαρτυρικές πόλεις και χωριά, όπως τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, η Βιάννος, η Κάνδανος, το Κομμένο, ο Χορτιάτης, η Παραμυθιά, η Δράμα, το Δοξάτο, «ζωντανά μνημεία και σύμβολα, που φανερώνουν τις εκτελέσεις, τις βιαιοπραγίες, τις καταστροφές και την τραγωδία, που προξενούν, οι ιδέες, η πρακτική και η πολιτική και στρατιωτική δράση του ναζισμού, όπως, αυτές που υποστηρίζει το κόμμα της Χρυσής Αυγής».