Αυτοκτονία 14χρονου στην Κύπρο

Ακόμα μια τραγωδία συνέβη στο νησί της Κύπρου. 14χρονο παιδί αυτοκτόνησε διότι ο πατέρας του τον ανάγκαζε να δουλεύει σκληρά και του απαγόρευε να πάει σχολείο. Μάλιστα, οι γείτονες είχαν καταγγείλει την συμπεριφορά του πατέρα στις αρχές αλλά δεν είχε γίνει τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Κυπριακά ΜΜΕ, ο πατέρας του μικρού, του απαγόρευε να πάει στο σχολείο και του επέβαλε να φροντίζει τα μικρότερα αδέρφια τουκαι να δουλεύει για να τα ζήσει.  Το μικρό αγόρι, πριν ανοίξουν τα σχολεία, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Το δραματικό περιστατικό συνέβη σε επαρχίας Λευκωσίας.

Ο 14χρονος βρέθηκε κρεμασμένος στην φάρμα του πατέρα του, από τον ίδιο, ο οποίος τον μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Οι κάτοικοι του χωριού γνώριζαν ότι ο 14χρονος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, για να δουλεύει και να φέρνει χρήματα στο σπίτι του, αφού θεωρούταν πως ήταν υποχρέωση του ως ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας.

Εργαζόταν αρκετές ώρες την ημέρα και δεν ζούσε όπως τα αδέλφια του ή άλλα παιδιά της ηλικίας του, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη του επιθυμία ήταν να επιστρέψει στο σχολείο.

Από τις Κυπριακές αρχές ανακοινώθηκε έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 14χρονου παιδιού.