Μπλερ: Προθυμοποιείται να επιστρέψει για «να εμποδίσει την Μέι να καταστρέψει τη χώρα»

Πρόθυμος να επιστρέψει στην πολιτική δήλωσε σε συνέντευξη στο περιοδικό Esquire ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, για να εμποδίσει το Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι να καταστρέψει τη χώρα με ένα λεγόμενο “σκληρό Brexit”.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο Μπλερ είπε πως είναι «τραγωδία» που οι Βρετανοί έχουν μείνει με μια επιλογή ανάμεσα σε ένα Συντηρητικό Κόμμα που έχει σκοπό ένα σκληρό Brexit και ένα Εργατικό Κόμμα το οποίο χαρακτήρισε «ακρο-αριστερό» που έχει κολλήσει στη δεκαετία του 1960.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει ένας ρόλος για μένα. Υπάρχει ένα όριο στο τι θέλω να πω για τη δική μου θέση αυτή τη στιγμή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εδώ είναι το σημείο που βρίσκεται η πολιτική. Έχω έντονα αισθήματα γι΄αυτό; Ναι. Μου προσφέρει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο; Ναι. Πού πηγαίνω από εδώ; Τι κάνω ακριβώς; Αυτή είναι μια ανοικτή ερώτηση», τόνισε.

Ο Μπλερ δήλωσε πως ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν προσφέρει «ένα μίγμα φαντασίας και πλάνης». Ως αποτέλεσμα, είπε, η Βρετανία είναι «ένα μονοκομματικό κράτος».