Μπουτάρης: Καλά και κακά τα νέα

Στο χθεσινό δημοτικού συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε το θέμα του σταθμού Βενιζέλου του μετρό καθώς κι αυτό της πρώτης προβλήτας του λιμανιού.  Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, υπάρχουν καλά νέα για το μετρό και άσχημα νέα για την προβλήτα.  Συγκεκριμένα ο κ. Μπουτάρης είπε πως «για το μετρό υπάρχει απόλυτη αρμονία στην κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου και στη διάσωση των αρχαιοτήτων. Τελικά θα απομακρυνθεί μόνο ένα 10% των αρχαιοτήτων», ενώ πρόσθεσε πως μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα δοθεί η τελική έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για να «πέσει η πλάκα και να αποδοθεί η Εγνατία στην κυκλοφορία. Φεύγουν οι λαμαρίνες».

Για τη δε πρώτη προβλήτα του λιμανιού Θεσσαλονίκης ο κ .Μπουτάρης είπε πως σε συνάντηση με συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε πως τα κομμάτια που θα εξαιρεθούν από την παραχώρηση σε ιδιώτη θα αποδοθούν τελικά στον ΟΛΘ ΑΕ και όχι στο Δήμο Θεσσαλονίκης. «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Οι σύμβουλοι ΤΑΙΠΕΔ είναι ανώτεροι από τον Τσίπρα; Διότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στα εγκαίνια της Διεθνούς ‘Εκθέσεως ότι περιέρχεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης η πρώτη προβλήτα. Και είχαμε κάνει συμφωνίες ότι τα ακίνητα που αποφέρουν χρηματικά έσοδα στον ΟΛΘ να τα κρατήσουν», είπε ο δήμαρχος και έκανε λόγο για «κοροϊδιλίκι».

Επί του συγκεκριμένου θέματος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, καταλόγισε στη διοίκηση του δήμου «ρεσιτάλ κακών χειρισμών» και «απίστευτη προχειρότητα»: «Δεν καταμαρτυρώ κακές προθέσεις. Αλλά, δήμαρχε, εσύ, άνθρωπος της αγοράς, πιάστηκες κορόιδο. Η διατύπωση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για το τι θα γίνει με το λιμάνι, ήταν προσεγμένη. Εγώ το πήρα το μήνυμα. Θα έπρεπε να ήσασταν υποψιασμένος, δήμαρχε! Αν ήθελε ο πρωθυπουργός, θα έλεγε ρητά, “δίνω στο δήμο Θεσσαλονίκης την πρώτη προβλήτα για να την αξιοποιήσει και την εξαιρώ”! Αλλά δεν το έκανε», είπε ο κ. Καλαφάτης.