Χαρταετοί στην ομίχλη

Με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τη Θεσσαλονίκη να επιβεβαιώνονται στο ήμισυ –«οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι μεταβλητοί, 3-5 μποφόρ» (πάνω από 2 δεν φύσαγε)–, ή, για να παραφράσουμε τον Βύρωνα Πολύδωρα (φευ!), με τον «στρατηγό άνεμο» να έχει εκπέσει στον βαθμό του λοχία, ακόμα και ένας ορίτζιναλ αετός θα βαριόταν να ανοίξει τα φτερά του –πόσο μάλλον ένας χάρτινος.

Δύσκολη λοιπόν, μέσα στο ομιχλώδες σκηνικό που επικρατούσε στο λιμάνι, η προς ουρανούς ανάβαση των χαρταετών, προς βαθύτατη θλίψη μικρών (κυρίως) και μεγάλων (δευτερευόντως), με τους πρώτους πάντως να το διασκεδάζουν δεόντως, με τους δεύτερους να καμαρώνουν τα καμάρια τους, και με τον φωτορεπόρτερ να κάνει στην μπάντα, σε μία προσπάθεια να προφυλάξει τα μάτια του από τις ξύλινες ακτίνες και το κορμί του από τα πλαστικά σχοινιά.

Ό,τι κατόρθωσε να απαθανατίσει (μέχρι τις 12) είναι τούτες οι φωτό, σε ένα τοπίο που, αν ζούσε ο συγχωρεμένος ο Αγγελόπουλος, θα κέρδιζε σίγουρα Όσκαρ Φωτογραφίας κατά τη χθεσινή λαμπρή τελετή. Σκηνικό, πάντως, που μετά το μεσημέρι άρχισε να καθαρίζει χάρη στον ζωοποιό ήλιο, με το Μουσείο Φωτογραφίας να χαρίζει σε καθένα από τα πιτσιρίκια κι από έναν χαρταετό, με το λογότυπο του μουσείου τυπωμένο στο κορμί του.

Σημείωση: Το dailythess δεν έχει section για τον αθλητισμό. Δεν παύει, παρόλα αυτά, να υποστηρίζει τις ομάδες της πόλης –εξού και η φωτό με τον δικέφαλο, τον μόνο που, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στον ουρανό της πόλης.