Χειρουργήθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας

Σε χειρουργική επέμβαση στον αριστερό ώμο υποβλήθηκε το πρωί ο Λευτέρης Πετρούνιας, στη Γαλλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η χρόνια τενοντοπάθεια που τον ταλαιπωρούσε εδώ και αρκετούς μήνες.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στη Γενική Κλινική του Ανσί (Clinique Générale Annecy) από τον εξειδικευμένο στη χειρουργική ώμου Λοράν Λαφός, παρόντος του γιατρού της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Οδυσσέα Παξινού, ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα Ολυμπιονίκη στη Γαλλία.

Ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» θα παραμείνει νοσηλευόμενος για μία ημέρα και αύριο (6/11) θα πάρει εξιτήριο από την κλινική. Ο Πετρούνιας θα παραμείνει στο Ανσί για μερικές ημέρες, προκειμένου οι γιατροί να παρακολουθήσουν τη μετεγχειρητική πορεία του, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα στα τέλη της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκατάστασης που θα ακολουθήσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής, η επάνοδός του στις προπονήσεις σε πλήρεις αγωνιστικούς ρυθμούς αναμένεται να γίνει σε τρεις μήνες, ενώ σε πέντε μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμος για να επιστρέψει σε αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πετρούνιας θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να παρουσιαστεί έτοιμος και να διεκδικήσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέσω του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Στουτγάρδης (4-13 Οκτωβρίου 2019), όπου το εισιτήριο για το Τόκιο θα πάρουν αυτόματα οι τρεις νικητές των μεταλλίων σε κάθε όργανο.