Χωρίς τελετή, λόγω της καταστροφής στη Χαλκιδική, η παράδοση-παραλαβή στο ΥΜΑΘ

Χωρίς τελετουργικό και παρουσία πολιτών, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της παράδοσης- παραλαβής στο ΥΜΑΘ. Ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, παρέλαβε από την απερχόμενη υφυπουργό Εσωτερικών, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, παρουσία του νέου υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η διαδικασία έληξε μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Καράογλου και του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με την απερχόμενη υφυπουργό. Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Καράογλου και  Θεοδωρικάκος είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη από τη Χαλκιδική, όπου από τα ξημερώματα επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκαν για την κατάσταση.

«Σε μια δύσκολη μέρα όπου θρηνούμε έξι αθώα θύματα, έξι ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν για διακοπές και έχασαν τη ζωή τους από την απρόβλεπτη Θεομηνία, δεν ήταν δυνατό να κάνουμε επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης» τόνισε ο Θ. Καράογλου και σημείωσε πως «από σήμερα κιόλας ξεκινάμε δουλειά για να αντιμετωπίσουμε όσο περισσότερο και όσο καλύτερα γίνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, η Μακεδονία και η Θράκη και η Ελλάδα γενικότερα».

«Θρηνούμε έξι θύματα και η κατάσταση ακόμα στη Χαλκιδική είναι δύσκολη. Ενημερώθηκα κι εγώ από τον κ. Θεοδωρικάκο και τον κ. Καράογλου για το τι συμβαίνει στην περιοχή» τόνισε από την πλευρά της η Ε. Χατζηγεωργίου και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η δυνατότητα να ενημερώσει τον Θ. Καράογλου για το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Είναι μια δύσκολη μέρα για τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα. Η σημερινή διαδικασία παράδοσης-παραλαβής γίνεται τελείως σύντομα και τυπικά, προκειμένου να μπορέσει ο κ. Καράαογλου να ξεκινήσει τη δουλειά, θα έχουμε τις επόμενες μέρες το περιθώριο να μιλήσουμε για τα υπόλοιπα θέματα» τόνισε και ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος  .