Χρ. Γιαννούλης: Ο κ. Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη

Απάντηση στον Απόστολο Τζιτζικώστα έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.
Σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για μένα ήταν είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την ιστορία τους. Στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει».
“Ο κύριος Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη και τον υπερυπουργό, σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πολιτικές του υποχρεώσεις ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Για τον ίδιο οι διεθνείς συνθήκες και η υπογραφή της χώρας δε σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αντλεί αρμοδιότητα και δύναμη από καθαρά επικοινωνιακούς τακτικισμούς, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον φιλικό, χωρίς τη στοιχειώδη προϋπόθεση του αντιλόγου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.

Μάλιστα ο Χρήστις Γιαννούλης κάλεσε τον κ. Τζιτζικώστα «να εξηγήσει με ποιον τρόπο θα καταστρατηγήσει τα όσα προβλέπονται σε μία διεθνή συνθήκη, που επικύρωσε και η ελληνική Βουλή, βάσει της οποίας πέραν όλων των άλλων, αντιμετωπίζονται οι αλυτρωτικές διαθέσεις της γειτονικής χώρας, και η ελληνική ιστορία, η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, επιστρέφει στην μήτρα της, στην Ελλάδα».

«Προφανώς το μόνο που αντιλαμβάνεται ο κ. Τζιτζικώστας είναι ότι έρχονται εκλογές. Δύσκολες εκλογές για όσους επιθυμούν να ακουμπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών και θεωρούν ότι με τα εθνικά θέματα γίνεται προσπάθεια ψηφοθηρίας. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας αντιλαμβάνονται αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική πρακτική και θα απαντήσουν στην κάλπη, στις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε ο κ. Γιαννούλης.

Για την απορροφητικότητα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
«Σε ότι αφορά τους κομπασμούς για την απορροφητικότητα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η απάντηση είναι εξίσου σαφής: Χρησιμοποιεί ένα εύκολο αφήγημα χωρίς αντίλογο και στην ουσία οικειοποιείται χρήματα των Ελλήνων πολιτών, πρωτοβουλίες και δράσεις είτε της κεντρικής κυβέρνησης, είτε της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, μετατρέποντάς τα σε μία εύκολη επικοινωνιακή διαδρομή, θεωρώντας ότι μπορεί να βάζει την επικοινωνιακή του σφραγίδα πάνω σε όλα και πάνω στον κόπο άλλων. Και αυτό θα φανεί μέσα από τις προεκλογικές δράσεις, όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Θα φανεί σε απευθείας διαλόγους που ελπίζουμε να προσέλθει ο κ. Τζιτζικώστας. Ένα είναι το πλέον ασφαλές συμπέρασμα: ότι η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία, φωτογραφία και εύκολος εντυπωσιασμός, αλλά έχει ουσία, σχέδιο, προσπάθεια, όραμα και αποτελεσματικότητα» επισήμανε ο κ. Γιαννούλης.