Χρ. Γιαννούλης: Ούτε ένα ευρώ δεν έχει εκταμιεύσει ο κ. Τζιτζικώστας για τα αντιπλημμυρικά στον Ανθεμούντα

«Στα μεγάλα λόγια -για ακόμη μια φορά- άφησε η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ένα από τα σημαντικότερα αντιπλημμυρικά έργα της Θεσσαλονίκης, τη διευθέτηση του χειμάρρου Ανθεμούντα, ενός έργου που για δεκαετίες αποτελεί αίτημα των κατοίκων και των δημοτικών αρχών του νομού Θεσσαλονίκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης.
«Οι εξαγγελίες του κ. Τζιτζικώστα μετρούν σχεδόν ενάμιση χρόνο, καθώς ανήγγειλε την υλοποίηση του έργου με ένταξή του στο ΕΣΠΑ τον Οκτώβριο του 2017, επανέλαβε την εξαγγελία του το Νοέμβριο του 2018, αλλά μέχρι στιγμής με ευθύνη του δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ για την υλοποίηση του», ανέφερε ο κ. Γιαννούλης, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η διευθέτηση του χειμάρρου Ανθεμούντα για το νομό Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται, σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, για ένα κρίσιμο έργο, προϋπολογισμού άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκή κονδύλια και το οποίοαποτελεί μία από τις σημαντικότερες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις για τη Θεσσαλονίκη, αλλά έχει όπως αναφέρει ο ίδιος «βαλτώσει στην αδράνεια της διοίκησης Τζιτζικώστα».
«Τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή δημιουργούν σημαντικά προβλήματα σε σπίτια και καλλιέργειες, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την εκταμίευση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής», επισήμανε ο κ. Γιαννούλης, θυμίζοντας ότι «για μια ακόμη φορά ο κ. Τζιτζικώστας παίζει με τη νοημοσύνη των πολιτών όταν ανακοινώνει έργα χωρίς να καταφέρνει, είτε από ανικανότητα είτε από κωλυσιεργία, να εκταμιεύσει τα χρήματα για την υλοποίησή τους».