Δασκάλα και 11 μαθήτριες κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε κοιτώνα στα Αδανα της Τουρκίας

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 11 έφηβες μαθήτριες, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κοιτώνα στην τουρκική επαρχία Άδανα χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, η πυρκαγιά που ξέσπασε στον κοιτώνα κοριτσιών ενός σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη Αλαντάγκ φαίνεται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, δήλωσε στο CNN Turk ο Ομέρ Τσελίκ τοπικός αξιωματούχος που εκπροσωπεί την επαρχία στο κοινοβούλιο. Μεταξύ των νεκρών είναι και μια δασκάλα, ενώ τουλάχιστον 22 κορίτσια έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον Τσελίκ.

Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στο ξύλινο εσωτερικό του κοιτώνα, ενώ αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι πολλές από τις έφηβες έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την έξοδο κινδύνου που ήταν κλειδωμένη και να πάνε στους πιο πάνω ορόφους του κτιρίου. «Χάσαμε 12 πολίτες μας από την πυρκαγιά. Έντεκα εξ αυτών ήταν μαθήτριες και μία δασκάλα. Είκοσι δύο πολίτες τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Μαχμούντ Ντεμιρτάς κυβερνήτης των Αδάνων στο NTV.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε εξαιτίας βραχυκυκλώματος», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι κάποια από τα τραυματισμένα κορίτσια έχουν εισπνεύσει καπνό και άλλες τραυματίστηκαν την ώρα που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις φλόγες. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Dogan, οι νεκρές μαθήτριες είναι κάτω των 14 ετών. Το πρακτορείο πρόσθεσε ότι η φωτιά ξέσπασε στο ισόγειο, όμως γρήγορα εξαπλώθηκε καθώς ο τρίτος όροφος ήταν ξύλινος.