Δεξιοί και σταλινισμός: μα τι έρωτας!

Οι θεματοφύλακες των κοινωνικών μας αξιών εξανέστησαν διότι ο κ. Κοντονής αρνήθηκε να παραστεί σε ένα ανιστόρητο «συνέδριο» που διοργάνωσε η κυβέρνηση της Εσθονίας με θέμα την εξίσωση του κομουνισμού με τον ναζισμό και ολοφάνερο στόχο το φτιασίδωμα της συνεργασίας αυτής της χώρας με τους ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι όσοι Εσθονοί, Πολωνοί, Ουκρανοί, επίγονοι των συνεργατών με τους εθνκοσοσιαλιστές και προπαγανδιστές σήμερα του φασισμού και των παραφυάδων του, προφανώς και έχουν πολλούς λόγους να μισούν το σοβιετικό καθεστώς και τον σταλινισμό. Όπως οι Ελληνες, Χιλιανοί, Αργεντίνοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι κ.λπ. δημοκράτες έχουν κάθε λόγο να μισούν τα δικτατορικά καθεστώτα που τους επιβλήθηκαν από τις κυρίαρχες δυνάμεις του «ελεύθερου κόσμου».

Όμως να βγαίνουν οι άνθρωποι που εγκωμίαζαν κόμματα της αριστεράς προκειμένου να έχουν στήριξη στις φιλοδοξίες τους και να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση για σταλινική, μάλλον παραείναι κωμικό.
Να θυμίσω ότι η ναυαρχίδα της λασπολογίας, ΤΑ ΝΕΑ, αλλά και το ΒΗΜΑ, όταν μαινόταν ο «πόλεμος» μεταξύ ΚΚΕ και ΚΚΕ εσ. είχαν σαφώς ταχθεί υπέρ του ΚΚΕ. Το ίδιο και το ΕΘΝΟΣ, ο εκδότης του οποίου είχε μεταφέρει στην ελληνική γλώσσα τη Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια κ.λπ.
Θα μου πείτε, αυτά τα έντυπα είχαν άλλους ιδιοκτήτες. Αυτό λέω κι εγώ. Αλλά όπως υπάρχει συνέχεια του κράτους για τους δεξιούς κονδυλοφόρους, δεν θα έπρεπε να υπάρχει και συνέχεια της «γραμμής» των εφημερίδων; Τότε λοιπόν το ΚΚΕ ήταν το καλό, το ΚΚΕ εσ. ήταν το αιρετικό και ο σταλινισμός δεν υπήρχε. Τώρα τον θυμήθηκαν και τον χρεώνουν σ’ αυτούς που αντιτάχθηκαν στον σταλινισμό, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και κουβέντα για το ΚΚΕ που αποκατέστησε και τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη. Να μη θυμίσω και τον έρωτα των ΝΕΩΝ με τον Γιαρουζέλσκι.
Είναι μάταιο να επιχειρήσει κανείς να διευκρινίσει πως κομουνιστές ήταν και ο Τρότσκι, ο Τσε, ο Μπερλινγκουέρ. Κομουνιστές κατά κύριο λόγο αντιστάθηκαν στους χουντικούς αλήτες τους οποίους εσχάτως προσπαθούν να εξωραΐσουν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ και κάποιοι που είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω από το ΠαΣοΚ.

Η σχιζοφρένεια -λόγω απώλειας της κάσας- τυφλώνει τους δεξιούς. Και επιστρέφουν στα συνθήματα του Εμφυλίου, διότι, ανακλαστικά, η «σταλινοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει και τους Ελληνες επίγονους του ναζισμού και των συνεχιστών του. Δέστε τα ηγετικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και θα μετρήσετε μπόλικους χουντικούς αλλά και εθνικοσοσιαλιστές, κάποιους κνίτες, άρα ξεκάθαρα σταλινικούς, και μια μάζα ακροδεξιών.
Θαρρώ ότι η κυβέρνηση μπορεί να αντεπιτεθεί με χιούμορ: να διοργανώσει διεθνές συνέδριο για τις σχέσεις του εθνικοσοσιαλισμού με τα καθεστώτα των Πινοτσέτ, Βιδέλα, Παπαδόπουλου και λοιπών. Και να προσκληθούν εκτός των άλλων οι ηγέτες της Πολωνίας, της Εσθονίας, τα στελέχη της CIA και ο Μπερλουσκόνι.