Διαχωρίζει τη θέση του από Μέρκελ και Ολάντ ο Ρέντσι

Ο ιταλός πρωθυπουργός  Ματέο Ρέντσι δείχνει να διαχωρίζει τη θέση του απ’ αυτές των Φρανσουά Ολάντ και Άγκελα Μέρκελ, μετά το τέλος της άτυπης συνόδου κορυφής της Μπρατισλάβας. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο Ρέντσι δεν συμμετείχε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Ολάντ και Μέρκελ διότι δεν συμμερίζεται τα συμπεράσματά τους.

renzi-tweet«Σημειώθηκε πολύ μικρό βήμα προόδου. Δεν είναι αρκετό. Αν δεν αλλάξει τις πολιτικές της σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση και την οικονομία, η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μεγάλο κίνδυνο», έγραψε σε tweet του (βλέπε αριστερά) ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μετά τη λήξη της συνόδου της Μπρατισλάβας, στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρήθηκαν λεκτικοί ακροβατισμοί όσων θέλουν να θεωρούν ότι στη σύνοδο σημειώθηκε πρόοδος σε ό,τι αφορά το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

Για τον ιταλό πρωθυπουργό, «οι λύσεις που είχαν βρεθεί μετά τη σύνοδο της Μάλτας έμειναν νεκρό γράμμα. Δεν μπορεί να πιστεύει, κανείς, ότι έχοντας λύσει το πρόβλημα της Τουρκίας, λύθηκε και το πρόβλημα στο σύνολό του» σημείωσε και ζήτησε πράξεις στο μεταναστευτικό. Σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «η Ιταλία χρειάζεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αλλά είναι και η Ευρώπη, στο σύνολό της, η οποία πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη, εγκαταλείποντας την πολιτική της λιτότητας».