Διήμερο φεστιβάλ για το παιδί και τον έφηβο στη Θεσσαλονίκη

Ένα διήμερο φεστιβάλ πλαισιωμένο από εκπαιδευτικές δράσεις, ενημερωτικές ομιλίες, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις καθώς και έκθεση υπηρεσιών και προϊόντων με επίκεντρο το παιδί και τoν έφηβο, το 1st KIDOT Festival, θα διεξαχθεί σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, τον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (30/9-1/10).

Από καλλιτεχνικά και τεχνολογικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και παράλληλα events μέχρι ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, το KIDOT Festival επιχειρεί να δώσει την ευκαιρία για παιχνίδι και ψυχαγωγία τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και σε γονείς, υλοποιώντας δράσεις συνεργατικότητας και αλληλεπίδρασης μεταξύ διαφόρων ηλικιών.

Παράλληλα, στόχος του KIDOT είναι να εγκαθιδρύσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στο κοινό και σε φορείς και επαγγελματίες των οποίων οι υπηρεσίες αφορούν το παιδί και τον έφηβο.

Δράσεις του 1st KIDOT Festival :

• KIDOT Workshops
• KIDOT Talks & Ανοιχτές Συζητήσεις
• KIDOT Market & Expo Υπηρεσιών
• Food & Drinks Corner
• Side Events

KIDOT WORKSHOPS

 Καλλιτεχνικά και μουσικά εργαστήρια, ομάδες τεχνολογίας και επιστήμης, ψυχοπαιδαγωγικά παιχνίδια και σεμιναριακές δραστηριότητες είναι μόνο μερικά από τα KIDOT Workshops που προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν καινούργιες δεξιότητες μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη βιωματική μάθηση.
Τα σεμινάρια και οι ομάδες δραστηριοτήτων του KIDOT Festival είναι σχεδιασμένες για παιδιά και εφήβους όλων των ηλικιών, από 5 έως 18 ετών, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εργαστήρια τα οποία δίνουν την δυνατότητα συμμετοχής και στους συνοδούς των μικρών μας φίλων.

Ενδεικτική Θεματολογία KIDOT Workshops: Καλλιτεχνικά, Επιστήμες & Τεχνολογία, Περιβάλλον & Δημόσιος Χώρος, Κατασκευές & Χειροτεχνία, Διατροφή & Υγεία, Ψυχοπαιδαγωγικά, Life & Social Skills, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Ανθρώπινα Δικαιώματα & Διαπολιτισμικότητα.

KIDOT TALKS

 Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, η ομάδα του KIDOT σε συνεργασία με φορείς και δομές των οποίων οι υπηρεσίες αφορούν το παιδί και τον έφηβο διοργανώνουν τα KIDOT Talks, μια σειρά ομιλιών που απευθύνονται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές συναφών σχολών αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα γύρω από το παιδί και τον έφηβο. Συγχρόνως, η ομάδα του KIDOT διοργανώνει ανοιχτές συζητήσεις με ελεύθερη επιλογή θέματος από το κοινό.

Ενδεικτική Θεματολογία KIDOT Talks: Εκπαίδευση, Σχολικό Περιβάλλον & Συμπεριφορά, Ψυχοπαιδαγωγική, Διαπροσωπικές Σχέσεις & Life Skills, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Μέσα Τεχνολογίας & Παιδί, Εξωσχολικές Δραστηριότητες, Διατροφή & Υγεία.

KIDOT MARKET & EXPO ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Παράλληλα με τις εκπαιδευτικές δράσεις και τις ομιλίες του KIDOΤ Festival θα λειτουργεί εκθεσιακός χώρος προϊόντων και υπηρεσιών. Παιχνίδια, artwork, χειροποίητα αντικείμενα, αξεσουάρ και ρουχισμός, βιβλία και πολλά άλλα καθώς και επαγγελματικές υπηρεσίες συνθέτουν μια διαφορετική Expo για το παιδί και τoν έφηβο.
Ενδεικτικά Είδη Προϊόντων: Χειροποίητα Παιχνίδια, Επιτραπέζια & Παζλ, Κατασκευές & Αξεσουάρ Μοντελισμού, Μουσικά Όργανα,Τεχνολογικά Προϊόντα, Βιβλία & Γραφική Ύλη, Παιδικά Αξεσουάρ, Εφηβικός & Παιδικός Ρουχισμός, Διακόσμηση.

Ενδεικτικά Είδη Υπηρεσιών: Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, Θεατρικές Ομάδες, Αθλητικοί Σύλλογοι, Σχολές Χορού, Ωδεία & Μουσικές Σχολές, Εργαστήρια Τεχνολογίας & Επιστήμης, Πολυχώροι για Παιδιά & Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης,Μουσεία,Παιδότοποι, Εθελοντικές Ομάδες, Υπηρεσίες Φροντιστών, ΜΚΟ & Κέντρα Υποστήριξης για Παιδιά, Εφήβους και Οικογένειες, Σπουδαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Φροντιστήρια, Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια, ΙΕΚ & Κολέγια.

FOOD & DRINKS CORNER

 Λαχταριστά πιάτα και δροσερά ροφήματα συμπληρώνουν τη φεστιβαλική εμπειρία μικρών και μεγάλων. Σε συνεργασία με μερικά από τα πιο γνωστά καταστήματα εστίασης της πόλης το KIDOT Festival δημιουργεί ένα Food & Drinks corner που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Street food και light bites, customized παιδικά μενού, δροσερές σαλάτες, φρέσκοι χυμοί, soft-drinks και moctails προσφέρουν ένα γευστικό διάλειμμα με ποικιλία γαστρονομικών επιλογών στους επισκέπτες του KIDOT Festival.

SIDE EVENTS

Κρυφές γωνιές παιχνιδιού, pop-up δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, ζογκλέρ, face painting, photo booths, μεταμφιέσεις, προβολές ταινιών και μουσικά Dj set είναι μόνο μερικά από τα side events που συμπληρώνουν τις εκδηλώσεις του 1st KIDOT Festival και καλούν μικρά και μεγάλα παιδιά να γίνουν κομμάτι της διήμερης αυτής γιορτής.