Οι δικαστές διαμαρτύρονται για τις συντάξεις τους που έχουν πέσει στα 1.450 ευρώ

Να ανακληθούν οι μειώσεις στις συντάξεις τους, που όπως λένε φτάνουν στο 74% και στα 1.450 ευρώ για προέδρους ανώτατων δικαστηρίων, ζητούν οι δικαστές σε ψήφισμα της σημερινής πανδικαστικής συνέλευσης στο Εφετείο Αθηνών.

Ζητούν «να ανακληθούν οι αντισυνταγματικές μειώσεις, να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των Ολομελειών του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να πληρώσει το κράτος τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων».

Οπως αναφέρει το ψήφισμα, «οι παράγοντες που υπονομεύουν το ασφαλιστικό σύστημα είναι η διαχρονική αξιοποίηση από το κράτος των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων για σκοπούς άσχετους με το φυσικό τους προορισμό, η εισφοροδιαφυγή, η μεγάλη έκταση της ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία και η διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων» και γι’ αυτό το λόγο «πρέπει το κράτος και όχι οι συνταξιούχοι να πληρώσει για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών Ταμείων».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Μελών ΝΣΚ και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστικών Λειτουργών και Λειτουργών ΝΣΚ.