Δίκη Μπιλ Κόσμπι: Ο «αγαπημένος μπαμπάς των ΗΠΑ» κατηγορείται για βιασμούς

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της Τζάνις Ντίκινσον ενώπιον των δικαστών και εναντίον του Αμερικανού κωμικού ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι, που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δεκάδων γυναικών.

Η Τζάνις Ντίκινσον, πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια, μία από τις πρώτες γυναίκες που στράφηκαν εναντίον του «αγαπημένου μπαμπά της Αμερικής» μιλώντας στους ενόρκους περιέγραψε ότι το 1982, ο Κόσμπι τη νάρκωσε και τη βίασε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην περιοχή της λίμνης Ταχόε.

Όπως είπε στο δικαστήριο, γνώρισε στον Κόσμπι όταν εκείνος επικοινώνησε με τον μάνατζέρ της προκειμένου να τη βοηθήσει να επεκτείνει την καριέρα της. Το πρώην μοντέλο ήταν τότε 27 ετών.

Αφού συναντήθηκαν αρχικά στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπου της έδωσε έναν οδηγό υποκριτικής, στη συνέχεια την εντόπισε στο Μπαλί όπου είχε πάει για δουλειά ως μοντέλο και της ζήτησε να συναντηθούν στη λίμνη Ταχόε για να συζητήσουν περισσότερο για την καριέρα της.

Ο δημοφιλής κωμικός τη συμβούλεψε να πάρει ένα χάπι για «τους πόνους περιόδου». Στην πραγματικότητα όμως αυτό που της έδωσε την ακινητοποίησε προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις. Όταν συνήλθε την επόμενη μέρα πονούσαν τα γεννητικά της όργανα και υπήρχε σπέρμα ανάμεσα στα πόδια της.

Προσπάθησε να αντιμετωπίσει τον Κόσμπι, αλλά αυτός της έλεγε ότι ήταν τρελή.

Αν και περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν καταγγείλει πλέον τον Κόσμπι, οι υποθέσεις έχουν παραγραφεί με το πέρασμα του χρόνου, με τη μία που μπορεί να ακόμη να διωχθεί να είναι αυτή της Άντρεα Κόνσταντ, που θα εμφανισθεί τις επόμενες ώρες στο δικαστήριο.

Η Κόνσταντ έχει καταγγείλει ότι ο Κόσμπι τη νάρκωσε και της επιτέθηκε στο σπίτι του, κοντά στη Φιλαδέλφεια, το 2004, η πρώτη δίκη όμως έληξε χωρίς ετυμηγορία, καθώς οι ένορκοι δεν μπορούσαν να καταλήξουν.

Ο Κόσμπι, η νομική ομάδα του οποίου κατηγόρησε την Κόνσταντ ότι τον παγίδευσε για να του αποσπάσει χρήματα, πλήρωσε το 2006 3,4 εκατομμύρια δολάρια στην αστική αγωγή που κατέθεσε εναντίον του το θύμα.

Πηγή: tvxs.gr