Δήμαρχος Λέσβου: Προσβολή το σφράγισμα σχολείου, δόθηκε χώρος σε ακραία στοιχεία

«Προσβάλλει συνολικά το νησί αλλά και τη συγκεκριμένη περιοχή» είπε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, αναφερόμενος στο «σφράγισμα» σχολείου την περασμένη Παρασκευή στη Μυτιλήνη, για να μη φοιτήσουν εκεί προσφυγόπουλα. Μιλώντας στο «Πρακτορείο FM» τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι έξω από κάθε λογική, ασφαλώς υπάρχει ένα βάρος στην περιοχή, ένα βάρος μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να σηκώσει, το κακό είναι όμως ότι έχει δοθεί χώρος σε ακραία στοιχεία το τελευταίο διάστημα να ασκούν μια πολιτική εκφοβισμού της κοινωνίας […]. Υπάρχει ο φόβος για το ξένο, για το άγνωστο. Διαδίδουν διάφορα πράγματα που είναι εξωπραγματικά και αυτά γίνονται από μέρος της κοινωνίας αποδεκτά». Επίσης χαρακτήρισε παράλογο και απάνθρωπο αυτό που συμβαίνει σε παιδιά που «είναι θύματα πολέμων κι έρχονται κυνηγημένα στην Ελλάδα».

«Δεν υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης, υπάρχει παραπληροφόρηση» σημείωσε ο κ. Γαληνός. Σε ό,τι αφορά δε, τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη σημερινή, πρώτη σχολική ημέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο, σημείωσε πως «θα είναι μια διαφορετική ημέρα και θα φανεί και ένα διαφορετικό πρόσωπο».

Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο ποινικών κυρώσεων και ενεργοποίηση νομικών διαδικασιών από τη δημαρχία Λέσβου σε ό,τι αφορά το συμβάν της Παρασκευής και τους συμμετέχοντες, ο κ. Γαληνός εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Θα πρέπει να ντρέπονται, πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα έχουν μετανιώσει». Συμπλήρωσε δε πως «σε άλλη περίπτωση ασφαλώς θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε ο καθένας ο οποίος παραβαίνει τον νόμο και προβαίνει σε ενέργειες προσβλητικές, να τιμωρείται κιόλας».