Δημοσκόπηση: Κλείνει η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Στις 4,9 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται πλέον το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 24,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 19,8%. Στην τρίτη θέση η βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7,9% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,7% και το ΚΚΕ με 5,6%.

Οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν το 2,5%, η Ένωση Κεντρώων ακολουθεί με 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει το 1,6% και ακολουθεί το Ποτάμι με 1,3%. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αποσπά το 1,5% και ακολουθεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%. Η πρόθεση ψήφου για λευκό- άκυρο, αποχή ή δεν έχω αποφασίσει βρίσκεται στο 21, 4% .

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 32% αν και ο Αλέξης Τσίπρας αποσπά 27%, ποσοστό υψηλότερο κατά τρεις μονάδες από αυτό που είχε τον Ιούλιο του 2018. Πάντως, το 37% των πολιτών δεν φαίνεται να πείθεται από κανέναν από τους δυο…