«Διπλά εγκαίνια – Διπλή Χαρά» για δύο εικαστικές εκθέσεις στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου

Το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου συνεχίζει να στηρίζει τις εικαστικές πρωτοβουλίες, δεδομένου ότι η επαφή με τα έργα της τέχνης έχει καθοριστικό ρόλο στην ψυχική υγεία των ασθενών και των εργαζομένων και συμβάλει στη βελτίωση της υγείας τους. Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινιάζονται την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 δύο μεγάλες εικαστικές εκθέσεις με στόχο να εμπνεύσουν, να προβληματίσουν, να τέρψουν αλλά και να επικοινωνήσουν συναισθήματα σε ασθενείς, συνοδούς, επισκέπτες αλλά και εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για:

  • Το Α’ Μέρος των τοιχογραφιών (FRESCO) του έργου του Αντώνη Φιλιππόπουλου «Ιστορία της Ιατρικής από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα»
  • Τη ΣΤ’ ετήσια έκθεση του Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων και Εφαρμογών (ΤΕΠΕ) του Γ.Ν. Παπαγεωργίου με θέμα «Η φτώχεια έχει χρώμα – Ο πλούτος είναι γκρι»

Τα εγκαίνια των εκθέσεων υπό τον γενικό τίτλο «Διπλά εγκαίνια – Διπλή Χαρά» θα πραγματοποιηθούν στις 18:30, στον χώρο υποδοχής και στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Το γιγαντιαίο έργο των τοιχογραφιών που απεικονίζει την Ιστορία της Ιατρικής κοσμεί σε μόνιμη βάση τον χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, στις τρεις μετώπες που αφορούν την Ιατρική στα χρόνια της Ελληνικής Αρχαιότητας προστέθηκαν πρόσφατα άλλες δύο, αυτές της Αραβικής και της Αιγυπτιακής Ιατρικής.

Η ΣΤ΄ ετήσια έκθεση του ΤΕΠΕ θα διαρκέσει έως τις 23 Απριλίου και οι ώρες επίσκεψης θα είναι από τις 11:00 έως τις 19:00.