Δωρεάν εργαστήρια τουριστικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνδιοργανώνουν δωρεάν, μια σειρά εργαστηρίων τουριστικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους.

Σημαντικοί και κύριοι άξονες του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την γειτονιά τους και οι ενήλικες να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που την αντιμετωπίζουν. Καθώς επίσης, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα τουριστικής συνείδησης, όπως περιβάλλον, φιλοξενία, τουριστικό προϊόν, προβολή/διαφήμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και συνεργασία του τοπικού πληθυσμού.
.
Θεματολογία Εργαστηρίων:

  •  Μέσω θεατρικών ασκήσεων και παιχνιδιών τα παιδιά θα αποκτήσουν μία πρώτη αίσθηση της έννοιας των επαγγελμάτων του τουρισμού, θα αφηγηθούν και θα παρουσιάσουν τις ιστορίες τους και θα μάθουν να συνεργάζονται σε ομάδες.
  •  Δημιουργία παιδικών χαρτών, τα παιδιά θα σχεδιάζουν και θα κατασκευάζουν εναλλακτικούς χάρτες της περιοχής έτσι όπως την αντιλαμβάνονται.
    *Στο τέλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων.*
  • «Γαστρονομικά ταξίδια» για μικρούς και μεγάλους δοκιμάζοντας γεύσεις και κουζίνες διαφορετικών πολιτισμών.
  • Η έκθεση στον πολιτισμό με την γνωριμία, διάδοση και προστασία των πολιτιστικών παραδόσεων.
  •  Θα έρθουν σε επαφή με την διαδικασία συγγραφής κειμένου υπό την μορφή σεναρίου με θέμα που θα βασίζεται σε φωτογραφίες των γονιών τους από τη γειτονιά στην οποία μεγάλωσαν, το οποίο στο τέλος του προγράμματος θα παρουσιάσουν σε μια θεατρική παράσταση.

*Στο τέλος των δράσεων θα δοθεί σε όλους τους μικρούς φίλους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αναμνηστικό ειδικό δίπλωμα «Μικρός τουρίστας στη γειτονιά μου» και θα ανακηρυχθεί επίσημος πρεσβευτής της περιοχής του.

Ελάτε να δημιουργήσουμε την γειτονιά των ονείρων μας.

Το πρόγραμμα « Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά » είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημέρες & Ώρες

Τρ 19/03

17:30 – 19:30

77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Καβείρων 6, Θεσσαλονίκη

Πε 21/03

17:30 – 19:30

77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Καβείρων 6, Θεσσαλονίκη

Τρ 26/03

19:30 – 19:30

77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Καβείρων 6, Θεσσαλονίκη

Πε 28/03

17:30 – 19:30

77ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Καβείρων 6, Θεσσαλονίκη