Δωρεάν μετακίνηση σήμερα με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Τη δυνατότητα να μετακινηθούν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, θα έχουν σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στους πολίτες από τον ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΘ, σήμερα από τις 18.00 και ως τη λήξη της βάρδιας των ημερήσιων γραμμών, το επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί δωρεάν με (σχεδόν) όλες τις γραμμές των λεωφορείων. Από τη συγκεκριμένη δράση εξαιρείται μόνο η ημερήσια (Χ1) και η νυχτερινή γραμμή (Ν1) εξπρές από τον σταθμό των ΚΤΕΛ έως το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Στη γραμμή αυτή οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά το εισιτήριό τους!

Δωρεάν θα είναι και η μετακίνηση όλων των επιβατών της Πολιτιστικής Γραμμής (50) από τις 15.00 ως τη λήξη της λειτουργίας της, στις 21.50. Επίσης, η γραμμή αυτή θα ενισχυθεί με ακόμη ένα λεωφορείο.

Κληρώσεις καρτών απεριορίστων διαδρομών

Παράλληλα, ένα λεωφορείο της υπηρεσίας μετακίνησης ΑΜΕΑ του ΟΑΣΘ θα βρίσκεται σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ένα συμβατικό λεωφορείο του Οργανισμού θα είναι σταθμευμένο στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Και στα δύο σημεία, εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα διανέμουν έντυπα του Οργανισμού και θα ενημερώνουν το κοινό για τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής του, προτρέποντας τους πολίτες κατοίκους της πόλης στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Τόσο στην πλατεία Αριστοτέλους, όσο και στην περιοχή του Λευκού Πύργου, οι πολίτες θα μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε συγκεκριμένο έντυπο ώστε να συμμετάσχουν σε κλήρωση για 30 δωρεάν μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

Τα αποτελέσματα των κληρώσεων για τις μηνιαίες κάρτες θα ανακοινωθούν από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ (http://oasth.gr/).