«Με δύναμη από την Κηφισιά», μια παράσταση στο δήμο Παύλου Μελά με ελεύθερη είσοδο

«Με δύναμη από την Κηφισιά» των Κεχαΐδη – Χαβιαρά ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης, ελληνικής θεατρικής παραγωγής από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης  (Οδός Λαγκαδά 221, T: 2313 302833) τα τριήμερα  17, 18, 19 και 24, 25, 26 Νοεμβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ώρες παραστάσεων τις Παρασκευές και τα Σάββατα 21.00, τις Κυριακές 19.00.

Αντί εισιτηρίου μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Παύλου Μελά.

Το έργο παρουσιάστηκε Δημοτικό Θέατρο της Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά, το το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2016 και ήταν η δεύτερη κατά σειρά πετυχημένη παράσταση από τις έξι των τελευταίων δύο ετών που παρακολούθησαν οι φίλοι του Θεάτρου από τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου όλα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σακατζή.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το «Με δύναμη από την Κηφισιά»  είναι ένα έργο που πρωταγωνιστούν γυναίκες αλλά δεν απευθύνεται μόνο σε  γυναίκες. Τρεις φίλες και η κόρη της μίας εξ αυτών συζητούν συνέχεια για τον έρωτα τόσο έντονα, όσο έντονη είναι τελικά και η απουσία του. Ο Δημήτρης Κεχαΐδης πίστευε ότι, μιλώντας για τον έρωτα, είναι σαν να μιλάς για την ίδια τη ζωή. Η συζήτηση για τον έρωτα, έλεγε, δεν είναι σαν όλες τις άλλες, δεν είναι για να περνάει η ώρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής. Αυτό ισχύει και για τις ηρωίδες του έργου, την Αλέκα, τη Μάρω, τη Φωτεινή και την Ηλέκτρα. Ο έρωτας είναι το κίνητρο της ζωής τους. Γι αυτό και είναι πρόσωπα τραγικά ιδωμένα, όπως λέει η Ελένη Χαβιαρά, από μια γωνία … λοξή. Μέσα από τα μάτια και την καθημερινότητα αληθινών, όλο σάρκα και οστά γυναικών ζωντανεύουν επί σκηνής στιγμές από τη ζωή τους. Οι γυναίκες αυτές  θα μπορούσαν να είναι οι κόρες μας, οι φιλενάδες μας, οι συναδέλφισσές μας. Σαρκάζουν και σαρκάζονται ανηλεώς ενώπιόν μας.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1995 από τη Νέα Σκηνή σε σκηνοθεσία Λευθέρη Βογιατζή και μετά την πρώτη παράσταση έμεινε για χρόνια το σλόγκαν ΄΄με δύναμη από …΄΄ προσαρμοσμένο σε κάθε περίσταση και σε κάθε θέμα.

Η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Αθλητισμού Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, δημιουργήθηκε πρόσφατα από τη συνένωση της Θεατρικής Ομάδας «Καπνομάγαζο» του πρώην Δήμου Σταυρούπολης και του Θεατρικό Εργαστηρίου  του πρώην Δήμου Πολίχνης