Αιχμές από Φ. Γεννηματά: «Η Κεντροαριστερά για να πετύχει χρειάζεται μπέσα»

«Η Κεντροαριστερά, για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο, πίστη στο εγχείρημα και μπέσα», τόνισε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη εμμέσως πλην σαφώς στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Οταν ρωτήθηκε για το χρονικό περιθώριο που η ίδια έχει βάλει για να καταλήξει ο διάλογος με το Ποτάμι, υπογράμμισε:«Οπως λέει και ο ελληνικός λαός, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει. Εχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας, έχουμε δεχτεί πολλά πράγματα, έχουμε κάνει υποχωρήσεις σε όλα, δεν έχουμε απαντήσει σε διαρροές και ένα σωρό κουβέντες που έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα, διότι το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, πολύ σημαντικό και αφορά τη χώρα. Δεν πρόκειται για προσωπικές φιλοδοξίες, πρόκειται για εθνική ανάγκη. Αλλά, εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση». Μάλιστα, κατέληξε με τη φράση «κάπου αλλού πρέπει να πάνε».

Την ίδια απαισιοδοξία αποπνέουν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος καταγγέλλει τη στάση του Ποταμιού για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά Fm 90.1», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταλόγισε στο Ποτάμι υπεκφυγές και παλινωδίες. «Δυστυχώς, σήμερα οι εγωισμοί και διάφορα άλλα θέματα -που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κυριαρχήσουν σε αυτή τη διαδικασία- είναι πιθανόν τελικά να κυριαρχήσουν», κατέληξε.