Έχουν υπαρξιακά και… ιδιαιτερότητες στη ΝΔ;

Μάλλον εκεί στη ΝΔ δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει για το πολιτικό τους στίγμα. Ακόμα και ο έμπειρος Δένδιας, ώρες – ώρες, τα μπερδεύει και μετά διευκρινίζει τα «αυτονόητα». Το ερώτημα  είναι: ποια είναι τα αυτονόητα στη ΝΔ; Διότι άλλα τα αυτονόητα του Βορίδη, του Σαμαρά και του… Άδωνις και άλλα του Χατζηδάκη και του Δένδια. «Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά. Οσάκις παρέκκλινε συρρικνώθηκε» είπε και λάλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και έσπευσε να σημειώσει πως «εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό, επαναλαμβάνω ότι είναι ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συντεταγμένα δίνουμε τη μάχη για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

Γιατί όμως αυτή η πρεμούρα να ξεκαθαρίσει ο Δένδιας τα αυτονόητα; Είναι απλό. Ο άνθρωπος «τα πήρε» με τους ακροδεξιούς του κόμματος και χθες μίλησε για την «άλλη γραμμή» στη ΝΔ. «Την άλλη γραμμή αυτήν την οποία δεν δέχομαι με κανένα τρόπο ότι είναι κυρίαρχη δεν μπορώ να την υπηρετήσω. Η άλλη γραμμή έχει αντίθετα χαρακτηριστικά με τη δική μας γραμμή αλλά με αποκλίσεις διότι αν ήταν ακριβώς στην αντίθετη θέση θα ήταν εκτός κόμματος» τόνισε ο Δ. Δένδιας και ξεκαθάρισε πως «έχουμε ο καθένας τις ιδιαιτερότητες του όμως η κυρίαρχη γραμμή, η γραμμή του κόμματος όπως αποτυπώνεται από τον αρχηγό του είναι αυτή η γραμμή που εγώ υπηρετώ».

Που θα πάει λοιπόν, θα περάσει ο καιρός και θα ωριμάσουν πολιτικά εκεί στη Ν.Δ. και θα δουν με πιο ψύχραιμο και «ευρωπαϊκό» τρόπο τις… ιδιαιτερότητες τους…