Εδώ Πολυτεχνείο! Οι βαθιές αντιφάσεις της ΝΔ

Η Τόνια Μοροπούλου, υπήρξε μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Όταν το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου ήρθαν στη Συντονιστική να μας φέρουν την ταυτότητα του πρώτου νεκρού, κάποιοι άνθρωποι που πάνω τους είχανε αίματα…και ό,τι άλλο τέλος πάντων ήταν το αποτέλεσμα του πυροβολισμού…εκείνη την ώρα προβληματιστήκαμε και είπαμε “τώρα τι θα πούμε στον κόσμο;”. Και θυμάμαι ότι πήγα στον πομπό και φωνάζαμε με τους άλλους που ήταν εκεί: “Ελληνικέ λαέ σου λέμε την αλήθεια. Ελληνικέ λαέ μας σκοτώνουν. Κατέβα στους δρόμους”».

Σε εντελώς αντίθετη, ανιστόρητη και φιλο-χουντική κατεύθυνση, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωνε τον Νοέμβριο του 2015: «Αφού μεγαλειωδώς γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο, θα έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι… τα αγνά παιδιά μέσα στο Πολυτεχνείο άνοιξαν τον δρόμο, με τις μεθοδεύσεις της CIA, για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο».

Ίσως να φαίνεται παράδοξο, ωστόσο Τόνια Μοροπούλου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος είναι ομοϊδεάτες σήμερα και υποψήφιοι βουλευτές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

tvxs