Εύσημα από τον επιχειρηματικό κόσμο στον Αλ. Τσίπρα, με τους… χρυσαυγίτες ο Απ. Τζιτζικώστας

Την ώρα που οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας έδιναν τα εύσημα στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία στο θέμα του ονοματολογικού της πΓΔΜ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επέλεγε να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία διαδηλώνοντας μαζί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, Αντώνη Γρέγο, Χρήστο Χατζησάββα και Σωτηρία Βλάχου που βρέθηκαν στη συγκέντρωση.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δεν φαίνεται να ενοχλείται από τη δυναμική παρουσία των χρυσαυγιτών στα συλλαλητήρια και επέλεξε να παραβρεθεί στη «διαδήλωση» της Βεργίνας όπου τον τόνο έδωσαν για άλλη μία φορά ακροδεξιοί και όχι στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο στη Βεργίνα

Πάντως ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, με την τοποθέτησή του «άδειασε» τον κ. Τζτιτζικώστα λέγοντας χαρακτηριστικά για το θέμα: Ο επιχειρηματικός κόσμος και οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας δε μείναμε αδιάφοροι και για τις επιπτώσεις της συμφωνίας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Κάθε άλλο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε μια διακρατική συμφωνία, υπάρχουν θετικά και αρνητικά σημεία. Θετικές και αρνητικές πτυχές. Αλλά σαφώς έχουμε τοποθετηθεί υπέρ της λύσης αυτού του σημαντικού εθνικού θέματος, διότι αυτό θα ανοίξει θετικές προοπτικές για τις επιχειρήσεις μας».

Στη στάση του Απόστολου Τζιτζικώστα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Οι πολιτικοί μπορούν να έχουν μια πιο υποκριτική συμπεριφορά, όπως για παράδειγμα ο περιφερειάρχης σας εδώ, που ως επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας ακολουθούσε τη γραμμή Κώστα Καραμανλή για το Βουκουρέστι, δηλαδή σύνθετη ονομασία, και σήμερα δίνει αγώνα όχι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία αλλά απέναντι στη σύνθετη ονομασία» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση Τζιτζικώστα

Στην απάντησή προς τον πρωθυπουργό που δημοσιοποίησε σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «οι θέσεις του και οι απόψεις του ήταν και παραμένουν πάντα σταθερές» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να θέσει τη συμφωνία των Πρεσπών στην κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.