Εκδήλωση για τη γονιμότητα στη Θεσσαλονίκη

Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας Κυβέλη και η Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Embryolab, διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά ανοιχτή Εκδήλωση Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης και σας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στις 17.30, στο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη στην ημερίδα με θέμα «Η Γονιμότητά μου. Το Μέλλον μου. Η Οικογένειά μου».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γονιμότητας, υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fertility Europe.

Σε δύο πάνελ, που θα συντονίσουν ο κύριος Νίκος Χριστοφορίδης MD, FRCOG, DFFP, Γυναικολόγος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Επιστημονικός & Κλινικός Διευθυντής Embryolab, Συνιδρυτής Embryolab Academy και η κυρία Αλεξία Χατζηπαρασίδου MSc, Sr. Κλινική Εμβρυολόγος, Διευθύντρια Εργαστηρίων Embryolab, Διευθύντρια Embryolab Academy, θα παρουσιαστούν τα νεότερα δεδομένα για την υπογονιμότητα και οι επιλογές που προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη γυναίκα και τον άντρα του σήμερα.

Διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, θα ενημερώσουν, το κοινό για τη γονιμότητα, τη σημασία της πρόληψης αλλά και της σωστής διαχείρισης της. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει ισότιμα στα πάνελ συζήτησης με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Για πρώτη φορά σε εκδήλωση με θέμα τη γονιμότητας, θα συζητηθούν οι προβληματισμοί και οι επιλογές γονιμότητας για φορείς και ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία και για γυναίκες με Καρκίνο του Μαστού, με τους εκπροσώπους των “Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας” και “Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του Μαστού, ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, Ν. Θεσσαλονίκης”.

Στην Ευρώπη, περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν την υπογονιμότητα. Δεν είναι ταμπού.