Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού το Σάββατο στην ΧΑΝΘ

Η UNICEF σε συνεργασία με τη Χ.Α.Ν.Θ. και την υποστήριξη των SolidarityNow, ΑΡΣΙΣ Κ.Ο.Υ.Ν.και ΜΕΤΑδραση διοργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά το Σάββατο 18 Νοεμβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι στην Αίθουσα Δράσης του κεντρικού κτιρίου της Χ.Α.Ν.Θ..

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου. Η UNICEF πραγματοποιεί τη μέρα αυτή ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά όλου του κόσμου να περάσουν μια μέρα ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού ενώ ταυτόχρονα γίνονται μέρος μια παγκόσμιας αλυσίδας χαράς.

Στην πόλη μας η εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, θα περιλαμβάνει μια σειρά δημιουργικών και πρωτότυπων δραστηριοτήτων με photo booth όπου τα παιδιάθα μπορούν να φωτογραφίζονται με το hashtag της UNICEF #KidsTakeOver, δημιουργική ζωγραφική με την υποστήριξη παιδαγωγών, αφήγηση παιδικού παραμυθιού και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί σχολικό υλικό της UNICEF.

H Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού #WorldChildrensDay είναι μια μέρα χαράς και διασκέδασης η οποία θέλει να περάσει ένα σοβαρό μήνυμα. Είναι μια μέρα όπου οι φωνές όλων των παιδιών και τα κρίσιμα ζητήματα που τα αφορούν θα ακουστούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.unicef.org/world-childrens-day/

Facebook event:http://bit.ly/WCD2017Thess

Για περισσότερες πληροφορίες:

Όλγα ΣιώκουΣιόβα, Communications Specialist, UNICEF Refugee and Migrant Response in Greece

Τηλ.: 30 6973227159, Εmail: [email protected]

Δημήτρης Σαλματζίδης, Field Monitoring Officer, UNICEF Refugee and Migrant Response in Greece, Τηλ.: 30 6974323094, Εmail: [email protected]