Έκκληση Τζιτζικώστα στους πολίτες να δίνουν αίμα

Έκκληση σε όλους να δίνουν αίμα προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις από την πανδημία του κορονοϊού, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφέρειας, στο κτίριο υπηρεσιών της, επί της 26ης Οκτωβρίου.

«Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος οποιοσδήποτε εθελοντής αιμοδότης να φοβάται. Οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της αιμοδοσίας λαμβάνουν κάθε μέτρο ώστε η διαδικασία να μην ενέχει τον παραμικρό κίνδυνο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην εθελοντική αιμοδοσία μπορούν να συμμετέχουν, όπως είπε, όσοι μπορούν, όσοι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι, όπως σχολίασε, έχουν αποδείξει την κοινωνική υπευθυνότητά τους, ενώ διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία τρεις φορές το χρόνο. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι εργαζόμενοί της θα συνεχίσουμε με το ίδιο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να διοργανώνουμε εθελοντικές αιμοδοσίες και στις επτά περιφερειακές ενότητες. Τώρα είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης για όλους μας», επισήμανε.