ΕΚΠΑ: Να αποχωρήσει ο Ρουβίκωνας από τη Φιλοσοφική ζητούν οι πρυτανικές αρχές

Την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από την Φιλοσοφική Σχολή ζητούν με ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, καταδικάζοντας τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.

»Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις.

»Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ομάδα περίπου 50 φοιτητών εγκλώβισαν σε μία πανεπιστημιακή αίθουσα περίπου 30 καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ομάδα των φοιτητών ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής», αναφέρει η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών.