Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του Τζορτζ Σόρος

Μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ένα ταχυδρομικό κουτί έξω από το σπίτι του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος στη Νέα Υόρκη, εξουδετέρωσε η Αστυνομία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα ο Τζορτζ Σόρος είναι στόχος μιας εχθρικής εκστρατείας από τα μέσα ενημέρωσης στην Ουγγαρία υποκινούμενη από την εθνικιστική κυβέρνηση της χώρας, που είναι και γενέτειρά του, και αποτελεί μισητή προσωπικότητα για τους ακροδεξιούς στην ανατολική Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας του Μπέντφορντ οι αρχές δέχτηκαν μια τηλεφωνική κλήση για ένα ύποπτο αντικείμενο έξω από το σπίτι του Σόρος στην περιοχή Κατόνα της Νέας Υόρκης περίπου στις 15:45 (τοπική ώρα).

Ενας εργαζόμενος στη έπαυλη του Σόρος άνοιξε το πακέτο και είδε μέσα σε αυτό έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ο εργαζόμενος μετέφερε το πακέτο σε μια δασώδη περιοχή και κάλεσε την αστυνομία. Πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο και την εξουδετέρωσαν, επεσήμανε αξιωματούχος της αστυνομίας στους New York Times.

Σύμφωνα με διαδικτυακά αρχεία, στη διεύθυνση αυτή κατοικεί ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος όμως δεν βρισκόταν εκεί.