Έκθεση εικαστικών δημιουργιών από μαθητές στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Τα χρώματα, η δημιουργία και η φαντασία των παιδιών και μαθητών θα κατακλύζουν από σήμερα το Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Εκατοντάδες έργα μαθητών από 21 συνολικά Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου θα εκτίθενται στην Αίθουσα Τέχνης του κτιρίου, που θα «ασφυκτιά» από παιδικές δημιουργίες, χαρούμενες και ευφάνταστες. Πρόκειται για την εικαστική ομαδική έκθεση των σχολικών μονάδων του δήμου, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της φετινής Γιορτής Παιδείας και Πολιτισμού 2019, η οποία θα εγκαινιαστεί σήμερα στις 6 μ.μ. και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019.

Τα έργα που θα συμμετέχουν οι μαθητές είναι ζωγραφική, κολάζ, γλυπτική, φωτογραφία.

Οι επισκέψεις των σχολείων στην έκθεση θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Παιδείας στο τηλ. 2313 329558 κ. Βαρβάρα Σαββαΐδου

Απονομή βραβείων ποίησης

Στο μεταξύ, έφτασε η μεγάλη ώρα που περίμεναν με αγωνία δεκάδες μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης που διοργάνωσε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η «Αμφικτυονία Ελληνισμού».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) και με θέμα «ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ: Ιστορία, φως, στεφάνι του Θερμαϊκού».
Προσδοκία των διοργανωτών είναι η εκδήλωση να εξελιχθεί σε σταθερό πολιτιστικό θεσμό στον οποίο θα συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές του δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, στις 6 μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Ελευθερίου Βενιζέλου 125). Θα απονεμηθούν βραβεία τιμής σε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό ποίησης και για την αξιέπαινη προσπάθειά τους. Προσκεκλημένοι είναι όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και οι γονείς τους καθώς και διευθυντές των σχολείων, εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς.