Ελ. Χατζηγεωργίου: Tον Οκτώβρη θα μας δοθεί ξανά η εντολή για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει

«…Είμαστε σίγουροι, στην κυβέρνηση, ότι τον Οκτώβρη του 2019, που θα είναι οι εκλογές, θα μας δοθεί ξανά η εντολή για να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει την προηγούμενη τετραετία και το οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να το πάμε ακόμη παραπέρα… Έχουμε πει σε διάφορους τόνους ότι σκοπός και στόχος της κυβέρνησης είναι, εφ’ όσον βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία και προφανώς έχοντας την κοινωνία όρθια, να δούμε ότι αναπτυξιακό εργαλείο έχουμε, να το χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Ήδη έχουμε κάνει αρκετά βήματα, από δω και πέρα έχουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

Τα παραπάνω δήλωσε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τελευταίο σταθμό της σημερινής της περιοδείας στο Νομό Έβρο.

Στην Αλεξανδρούπολη, η κ. Χατζηγεωργίου επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένα, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Χρήστο Δούκα, για τις προοπτικές που ανοίγονται, το αμέσως επόμενο διάστημα, σχετικά με το λιμάνι.

«Ξεκινάει μία αναπτυξιακή πορεία σε σχέση με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Θα παρακολουθούμε αυτές τις διαδικασίες, θα είμαστε σε συνεχή και αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΛΑ… Οι προοπτικές που ανοίγονται είναι μεγάλες και θα είμαστε συνεχώς σε συνεργασία, ώστε να δούμε ποιες θα είναι οι αμέσως επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν , ώστε το λιμάνι πραγματικά ν’ αποτελέσει πόλο αναπτυξιακό, πραγματικό σημείο ανάπτυξης, όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής και να πάρει επιτέλους η Αλεξανδρούπολη το ρόλο που της αξίζει στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και συνολικά την ευρωπαϊκή…», σημείωσε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Δούκα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΛΑ, δήλωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσει μία δεύτερη συνάντηση του Οργανισμού με την υφυπουργό στη Θεσσαλονίκη «για να δούμε τους συγκεκριμένους τρόπους που μπορεί το υπουργείο να στηρίξει, και αυτό δε σημαίνει οικονομική στήριξη, αυτές τις πρωτοβουλίες, ούτως ώστε αυτά που θα γίνουν, να γίνουν με ρεαλιστικό, αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο. Στη συνάντηση στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα παρουσιάσουμε στην υπουργό μία ατζέντα δραστηριοτήτων που ετοιμάζει ο ΟΛΑ, σε όλα τα επίπεδα, στο επιχειρηματικό, στη σχέση του με την πόλη, την ψυχαγωγία, στην προσέλκυση επισκεπτών μέσα στο λιμάνι, είτε από τη θάλασσα, είτε από τη στεριά, για να δούμε σε ποιους τομείς και με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, τα οποία φαίνονται μεγαλεπήβολα, αλλά είναι χαμηλού κόστους», ανέφερε χαρακτηριστικά».

Το πρωί η κ. Χατζηγεωργίου επισκέφθηκε σχολικές μονάδες στον Κυπρίνο του Δήμου Ορεστιάδας, στις Μεταξάδες του Δήμου Διδυμοτείχου και στο Σουφλί, ενώ συναντήθηκε και με τους δημάρχους Βασίλη Μαυρίδη, Παρασκευά Πατσουρίδη και Βαγγέλη Πουλιλιό αντίστοιχα. «Είχα τη δυνατότητα να παραδώσω ψηφιακό υλικό στα σχολεία μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που τρέξαμε από το υπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη. Όλο το υλικό, στα υπόλοιπα σχολεία των τριών Περιφερειών, δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στα σχολεία του Έβρου, επέλεξα να το δώσω προσωπικά», είπε η υφυπουργός. Έκανε ειδική αναφορά στο γυμνάσιο και λύκειο του Σουφλίου λέγοντας ότι «είχα τη χαρά να συναντήσω εκπαιδευτικούς που με πάρα πολύ κόπο και πολύ δουλειά έχουν καταφέρει πράγματα πολύ σημαντικά. Ένα σχολείο με μαθητές χριστιανούς και μουσουλμάνους που πραγματικά είναι κόσμημα για την εκπαιδευτική κοινότητα…»

Η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης επισκέφθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου συναντήθηκε με εργαζομένους και την προσωρινή διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Αναφέρθηκε η προσπάθεια που έχει καταβάλλει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, απ’ το Γενάρη του 2015 μέχρι και σήμερα για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και η τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε στο Νόμο 4600, σε σχέση μ’ ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Διδυμοτείχου, για διαχωρισμό του νοσοκομείου από αυτό της Αλεξανδρούπολης. Είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για τις ελλείψεις προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού), όπως μου ανέφεραν οι εργαζόμενοι και να συζητήσουμε για το τι μπορούμε να κάνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Ν’ ακούσουμε και να μας ακούσουν οι εργαζόμενοι», κατέληξε η κ. Χατζηγεωργίου.

Σημειώνεται ότι την υφυπουργό συνόδευαν στην περιοδεία της, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Γιώργος Καϊσας, Δημήτρης Ρίζος και Νατάσα Γκαρά.

ΑΠΕ/ΜΠΕ