Ενδοπαραταξιακές τριβές στο συνδυασμό του Ν. Ταχιάου;

Διαβάζουμε πως κάποια έμπειρα κομματικά στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη θεωρούν βέβαιη “την αποχώρηση του Νίκου Ταχιάου από την κούρσα των δημοτικών εκλογών”.

Νομίζουμε πως είναι σενάριο και μύθευμα. Δεν αποκλείουμε τίποτα, αλλά αυτό το ενδεχόμενο είναι σχεδόν απίθανο. Είπαμε σχεδόν. Μάλιστα γίνεται και αναφορά σε δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν αρκετά κάτω από τον πρώτο. Ήδη έχουμε αναφερθεί στις εν λόγω δημοσκοπήσεις, τις οποίες δεν γνωρίζουμε αν τις πλήρωσε η ίδια η Πειραιώς. Υποστηρίζουν λοιπόν τα έμπειρα κομματικά στελέχη, ότι ο Ταχιάος επειδή θα απογοητευθεί από το προεκλογικό κλίμα, τελικά θα αποχωρήσει από την κούρσα για τη δημαρχεία Θεσσαλονίκης. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το ρετιρέ στην πολυώροφη γαλάζια πολυκατοικία των υποψήφιων δημάρχων Θεσσαλονίκης, αυτή τη στιγμή, βάσει των μετρήσεων, είναι… ορφανό από Ταχιάο. Άλλος έχει εγκατασταθεί στην κορυφή.

Το πιο δύσκολο όμως για τον επίσημο υποψήφιο του Κυριάκου είναι άλλο. Παρότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει μία αξιοζήλευτη συσπείρωση, ο Ταχιάος αδυνατεί να δέσει το γαλάζιο παζλ και να χαλιναγωγήσει τους φατριασμούς και τις ενδοπαραταξιακές – εσωκομματικές αντιπαλότητες στον συνδυασμό του.

Πέρα από τα στελέχη που ήδη έχουν επιλέξει Ορφανό, Ζέρβα Κυριζίδη, Αηδονόπουλο ή Ψωμιάδη, εντός της παράταξης Ταχιάου, μαθαίνουμε ότι υπάρχει πρόβλημα συνοχής. Εχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των στελεχών που είχαν θητεύσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δημοκρατική Συμμαχία, και τους συνεπείς παραδοσιακούς νεοδημοκράτες που ακολουθούν την κομματική γραμμή.

Οι παραδοσιακοί νεοδημοκράτες θεωρούν ότι ο Ταχιάος πριμοδοτεί ανοιχτά τους παλαιούς συναγωνιστές του στην ΔΗ.ΣΥ. ή ανέχεται να παίζουν παρασκηνιακά παιχνίδια για να ελεγχθεί η σταυροδοσία των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα χρεώνουν τον φατριασμό σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καλούν τον υποψήφιο δήμαρχο, και ως τοπογράφο, να ξεκαθαρίσει το… τοπίο!

Φ.Δ.