Ενημερωτική δράση για τον HIV στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Eνημερωτική εκδήλωση για τον ιό HIV (ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας) και το σύνδρομο του AIDS (πρόληψη, προφύλαξη, θεραπεία) διοργανώνουν το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Δεκέμβριου 2019 στον χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Νεκταρίου και ώρα 11:00πμ με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Ιατρό του Κέντρου Υγείας Ευόσμου, κ. Πρασσά Νικόλαο και θα έχει ως στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης του HIV μέσω της έγκυρης πληροφόρησης.

Τα πρώτο περιστατικό AIDS στην Ελλάδα καταγράφηκε το 1981, ενώ σημαντική είναι η αύξηση νέων κρουσμάτων τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) πάνω από το 80% των οροθετικών είναι άντρες. Η επιδημιολογική επιτήρηση της HIV/AIDS λοίμωξης και οι συντονισμένες παρεμβάσεις ορθής ενημέρωσης του πληθυσμού κρίνονται απαραίτητες, καθώς αποτελούν τους πυλώνες της αντιμετώπισης της επιδημίας HIV/AIDS.