Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητούν οι έμποροι της Νεάπολης – Ειδική συνεδρίαση δημ. συμβουλίου σήμερα

Το θέμα των διαρρήξεων σε επιχειρήσεις της Νεάπολης, που έχει οξυνθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα με πλήθος περιστατικών που έχουν γονατίσει και έχουν δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας στους επαγγελματίες, σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή, μετά και την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος, έχει ενεργοποιήσει την Ένωση Επαγγελματιών – Εμπόρων Νεάπολης, η οποία μέσα από σειρά επαφών διεκδικεί τη λύση του προβλήματος για ένα καλύτερο αύριο για τον εμπορικό κλάδο και την οικονομική αναζωογόνηση της Νεάπολης.

Μάλιστα σήμερα, Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, κι έπειτα από αίτημα της Ένωσης προς τη δημοτική αρχή ήδη από τον Ιανουάριο, όπως υποστηρίζει, έχει προγραμματιστεί  σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης – Συκεών, στις 19:00, για τη συζήτηση του προβλήματος και την εξεύρεση λύσεων.

Η Ένωση Επαγγελματιών – Εμπόρων Νεάπολης απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους επαγγελματίες και εμπόρους άλλα και τους κατοίκους της περιοχής να παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς όπως αναφέρει «όλοι μαζί Δήμος–Φορείς–Επαγγελματίες–Κάτοικοι ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο συνολικά για την ασφάλεια, την αναζωογόνηση και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας».

Οι Επαγγελματίες – Έμποροι της Νεάπολης προτείνουν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, την επαναφορά του θεσμού του αστυνόμου της γειτονιάς, την επανίδρυση του Αστυνομικού Τμήματος και του τμήματος Ασφαλείας στο δημοτικό διαμέρισμα της Νεάπολης, καθώς και την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε συνάντηση σε κλίμα συνεργασίας με το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ε. Ωραιόπουλος, Κ. Τουλής, Ε. Μανωλόπουλος, Ι. Κατζέας, Ι. Γκριτζίωτης , Χ. Πουρσανίδου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Σ. Δανιηλίδη, τους αντιδημάρχους Δ. Ζιγκρίδη, Θ. Κυζιρίδη, Μ. Βουργαρίδη, Α. Σαουλίδη, Σ. Γκατζέ, την πρόεδρο της τοπικής ενότητας Χ. Τερζή και την τοπική σύμβουλο Χ. Τοπαλίδου στο πρώην δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (παλαιό δημαρχείο).

Σύμφωνα με την Ένωση Επαγγελματιών – Εμπόρων Νεάπολης, είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα ήδη από την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, «ο δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης δεν ανταποκρινόταν στο αίτημα και όταν ρωτήθηκε, απάντηση δεν έδωσε. Επιτέλους οι πιέσεις της Ένωσης Επαγγελματιών απέδωσαν και αποφασίστηκε η σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στις 19:00, με την παρουσία εκπροσώπων της Αστυνομίας, οικονομικών φορέων της πόλης κ.ά.».

«Επίσης, ζητήθηκε από το δήμαρχο και το επιτελείο του να σταθούν δίπλα στους επαγγελματίες και με συντονισμένες ενέργειες-δράσεις όλοι μαζί να πιέσουμε τους αρμόδιους στην εύρεση λύσης, αλλά και να εξετάσει όλους τους πιθανούς τρόπους για την επίλυση του θέματος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Τέλος, στη συνάντηση αυτή η Ένωση Επαγγελματιών – Εμπόρων Νεάπολης μετέφερε στο δήμαρχο και άλλα προβλήματα του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της περιοχής μας αλλά και προτάσεις της για την ανάπτυξη και την τόνωση της τοπικής αγοράς. Επιτέλους ως Ένωση περιμένουμε να εφαρμοστούν αναπτυξιακές πολιτικές στο Δήμο μας, όπως και δεσμεύτηκε», αναφέρει η ανακοίνωση των Επαγγελματιών Νεάπολης, οι οποίοι προσθέτουν ότι  ύστερα από πρόταση του Δημάρχου θα προγραμματιστεί επίσκεψη στην υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και στη διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Κ. Νοτοπούλου για να αναλυθεί το πρόβλημά μας και να αναζητηθούν λύσεις.

Συνάντηση με τις δημοτικές παρατάξεις Νεάπολης – Συκεών

Το πρόβλημα των επαγγελματιών της περιοχής τέθηκε και σε συνάντηση της Ένωσης Επαγγελματιών, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, με μέλη της παράταξης της αντιπολίτευσης «Αλληλεγγύη Πολίτων» και συγκεκριμένα τους κυρίους Γρ. Χατζησάββα, Βασ. Μιχαηλίδη και Λαζ. Ωραιόπουλο, οι οποίοι δήλωσαν τη συμπαράσταση και τη διάθεση να συμβάλουν μέσα από το θεσμικό τους ρόλο στην εξεύρεση λύσεων.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση πρώτα με τον κ. Χαρ. Βέλλη και την κ. Ειρ. Τερζηβασιλειάδου από την «Λαϊκή Συσπείρωση» και στην συνέχεια με τον κ. Ι. Πανόπουλου και κ. Β. Ανανιάδη της παράταξης ΑΥΡΑ όπου συζητήθηκε το πρόβλημα, όπου κατατέθηκαν οι προτάσεις των παρατάξεων.

Συνάντηση με το διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης

«Με κοινή πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών και των παρατάξεων «Αλληλεγγύη Πολιτών», «ΑΥΡΑ» και «Ανανέωση Τώρα» επισκεφτήκαμε τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης κ. Α. Αϊβαζίδη, στον οποίο εκθέσαμε το πρόβλημα, ενώ ο ίδιος ανέλυσε τα στοιχεία της εγκληματικότητας της τελευταίας διετίας και παρουσίασε ένα συγκεκριμένο πλάνο για την αγορά της Νεάπολης. Έπειτα πραγματοποιήθηκε συνάντησή μας με το γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης κ. Φ. Δονζαρίδη, με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα της στεγάσης του αστυνομικού τμήματος αλλά και τμήματος ασφαλείας στο δημοτικό διαμέρισμα της Νεάπολης», αναφέρει η Ένωση Επαγγελματιών – Εμπόρων Νεάπολης.

«Στις συναντήσεις αυτές αναφέρθηκαν ότι υπάρχουν αρκετά τμήματα που συγχωνεύτηκαν στους καλλικρατικούς δήμους όμως υπάρχουν εξίσου πολλά παραδείγματα όπου με ενέργειες των τοπικών διοικήσεων αποφεύχθηκε η συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων, είτε διατηρώντας την υπάρχουσα κατάσταση, είτε χρησιμοποιώντας δημοτικά κτίρια που τους παραχωρήθηκαν», καταλήγει η ανακοίνωση των Επαγγελματιών – Εμπόρων Νεάπολης.