Ενωση Κεντρώων: Η μισή Βουλή μπορεί να μην έχει υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία

«Όσον αφορά για τα λεγόμενα από την ΝΔ ότι ο υπουργός Παιδείας δεν έχει υπηρετήσει την θητεία του, αν ερευνήσουμε το ζήτημα, η μισή Βουλή μπορεί να μην έχει υπηρετήσει», σημειώνει σε ανακοίνωσή της για την κλήρωση των σημαιοφόρων η Ενωση Κεντρώων.

«Καλούμε και πάλι τον πρωθυπουργό με προσωπική του παρέμβαση να δώσει οριστικό τέλος στο σίριαλ με το ποια παιδιά θα σηκώνουν την σημαία στις παρελάσεις. Η κλήρωση είναι καλή μέθοδος να επιλέγεις ενόρκους για να επιλέγεις διαχειριστικά συμβούλια σε δημόσιες επιχειρήσεις, ακόμη για να κάνεις έλεγχο στην οικονομική διαχείριση Μητροπόλεων,εκεί δηλαδή όπου θέλεις αντικειμενική σύνθεση του συμβουλίου για τον καλύτερο έλεγχο», αναφέρει.

«Η σημαία είναι έμπνευση, άμιλλα, προσπάθεια για κάθε νέο. Εδώ η κλήρωση στρεβλώνει και γελοιοποιεί την διαδικασία. Ο πρωθυπουργός να πάρει αμέσως πίσω το Προεδρικό Διάταγμα. Δεν μπορεί η χώρα να αναλώνεται με τέτοια ζητήματα, ενώ έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα. Επίσης, δεν υπάρχει στον κόσμο πουθενά αντίστοιχο φαινόμενο, την σημαία να την σηκώνουν δια κληρώσεως», καταλήγει.