«Επικίνδυνα τα ηλεκτρικά πατίνια για τα ΑμεΑ»

Να συζητηθεί το θέμα με τα ηλεκτρικά πατίνια και τους κινδύνους που κρύβουν για τα Άτομα με Αναπηρία, ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης,  Σίμο Μπενσασσών, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της Κατερίνας Νοτοπούλου Φώτης Μπίμπασης. Μάλιστα, ο ίδιος, όντας Άτομο με Αναπηρία, αντιμετωπίζει όπως αναφέρει, καθημερινά προβλήματα με τα ηλεκτρικά πατίνια, ενώ από τύχη δεν είχε σοβαρό ατύχημα όταν χτύπησε πάνω σε ένα στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου.

Ακολουθεί, η επιστολή του κ. Μπίμπαση:

Αξιότιμε κύριε Μπενσασσών,

Με την παρούσα επιστολή, απευθυνόμενος και στο θεσμικό ρόλο στον οποίο κατέχεται, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, σας ζητώ να συμπεριλάβετε σε ειδική συνεδρίαση ως θέμα Ημερήσιας Διάταξης τα ηλεκτρικά πατίνια και τους κινδύνους που κρύβουν και για τα Άτομα με Αναπηρία.

Επί του θέματος να προσκληθούν και να τοποθετηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφέρω πως προσωπικά, ως Άτομο με Αναπηρία, καθημερινά αντιμετωπίζω προβλήματα, τόσο με τα πατίνια (σταματημένα και παρατημένα σε οποιαδήποτε σημεία της πόλης) καθώς και με τους χρήστες αυτών. Πρόσφατα μάλιστα από τύχη δεν είχα κάποιο σοβαρό ατύχημα όταν χτύπησα πάνω σε ένα πατίνι στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου.

Δεν είναι μόνο η ταχύτητά τους που αποτελεί πρόβλημα αλλά και το γεγονός ότι ούτε αυτός που τα νοικιάζει, ούτε αυτοί που τα χρησιμοποιούν, δεν σέβονται τα άτομα με αναπηρία.

Γνωρίζω πως δεν υπάρχει κάποιο θεσμικό πλαίσιο για την κυκλοφορία τους, ωστόσο απευθύνω έκκληση ώστε να βρεθεί άμεσα μία ουσιαστική λύση πριν δημιουργηθούν και άλλα ατυχήματα.

Με εκτίμηση

Φώτης Μπίμπασης

Μέλος του ΔΣ του ΚΕΑΤ

και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη

της Υποψήφιας Δημάρχου Κατερίνας Νοτοπούλου