Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Για πέμπτη ημέρα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, ανικανοποίητοι από τη χθεσινή τους συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, αποφάσισαν να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας. “Για τους εργαζόμενους το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν ήταν το αναμενόμενο, παρότι θέλαμε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί σήμερα ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας” δήλωσε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης. Οπως επισήμανε, ο υπουργός πρότεινε στους εργαζομένους να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, αλλά οι ίδιοι διαφώνησαν ζητώντας την πλήρη εξόφληση των οφειλόμενων.

Ταυτόχρονα, σήμερα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης, ενώ μετά το δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων. Στο πλευρό της διοίκησης του ΟΑΣΘ θα βρεθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, καθώς δικηγόρος του δήμου θα είναι σήμερα παρών στην εκδίκαση για να υποστηρίξει τα ασφαλιστικά μέτρα.

“Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η ταλαιπωρία των πολιτών”, τόνισε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος προ ημέρων είχε δηλώσει υπέρ της επιστράτευσης των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΕΚΘ.

Στην ταλαιπωρία των πολιτών, κάνοντας έκκληση να μπει ένα τέλος, αναφέρθηκε χθες και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. “Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ταλαιπωρία των πολιτών είναι τεράστια και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο”, σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας δεδουλευμένα ύψους 6,1 εκατ. ευρώ των 2300 απασχολούμενων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).